S.C. Stiens 1 wint in matig duel van VEV ’67 1

S.C. Stiens 1 deed goede zaken door in Leek met 0 – 2 te winnen van VEV ’67 1. Hoogstaand was het aan beide kanten niet, maar de punten tellen. Het jonge team van René Dijkstra staat nu in de brede subtop.

Peter Jansen Klomp was er zaterdag niet bij. Zijn plaats werd ingenomen door Sander Kars. Gelukkig was keeper Evert van Schepen er wel weer bij. Meestal is de opening voor S.C. Stiens, maar het is aannemelijk dat trainer Johan Pitstra zijn team gewaarschuwd heeft voor de aanvalsdrift van S.C. Stiens in de openingsfase. S.C. Stiens werd goed van keeper Pim Wellinghoff gehouden. Door de ruimte achter de verdediging van S.C. Stiens te zoeken probeerde VEV ’67 kansen te creëren. De spitsen waren behendig, maar kwamen er niet door. Doeke van der Ploeg en de sterk spelende Tom Cats hadden steeds goed zicht op de lange bal. Linksback Arjen Dotinga leek een lastige middag tegemoet te gaan, maar ook hij groeide prima in de wedstrijd. Over rechtsback René Pauw hoeft niemand zich zorgen te maken. Hij staat er iedere wedstrijd.

Beide ploegen hielden elkaar de eerste helft goed in evenwicht. Zowel qua kansen, als veel balverlies, ook waren er maar weinig goede combinaties te zien. S.C. Stiens kreeg iets meer grip op de wedstrijd. Sander kreeg 2 prima mogelijkheden om van afstand te schieten, maar slaagde er niet in om hard en zuiver te schieten. Soms is het een kwestie van niet nadenken, maar schieten. Ruststand 0 – 0.

Na de rust stond Harry Dijkstra op de positie van Sander. Mogelijk dat zijn ervaring en bewijsdrang zorgde voor meer energie in de wedstrijd. S.C. Stiens was nu wat gevaarlijker in de omschakeling. VEV ’67 bespeelden Almer Hietkamp en Stefan de Vries goed. Maar dan is er ook nog Tim Bijkerk. Hij werd enkele keren goed in stelling gebracht, maar hij zag de ruimte zelf niet altijd op tijd. Pas laat in de 2e helft kwam hij echt op gang. Halverwege de 2e helft kreeg hij dé kans de score te openen, maar helaas ‘stijlde’ hij de bal niet doeltreffend genoeg.

Ook VEV ’67 kwam dichterbij de openingstreffer. Een kopbal op de lat voorkwam een achterstand en op dat moment een zekere nederlaag. Aan het einde van de wedstrijd werd een afgeslagen aanval door Evert prima voortgezet. Vanaf rechts werd een vloeiende aanval opgezet. Het was Tim die prima voorgaf en Almer een niet te missen kans bood. Missen deed Almer dan ook niet zo werd er zo werd er dan toch nog gescoord in een wedstrijd die leek af te stevenen op een gelijkspel. Dat gelijkspel zou overigens een prima afspiegeling zijn van de krachtsverhoudingen.

S.C. Stiens leek de wedstrijd dus naar zich toe te trekken, maar hoe fascinerend is de psychologie in voetbal. Waarom gaan spelers bij een voorsprong achteruit lopen? Het was heus niet dat VEV ’67 plots sterker werd, het was S.C. Stiens dat plots twijfelend ging spelen. VEV ’67 kwam een paar keer wel heel dichtbij de gelijkmaker. Dat de bal er niet inging, snapten maar weinigen in Leek. Vanuit het oogpunt van VEV ’67 was het vast zo dat als je niet scoort dat dan de tegenstander dat wel doet. Weer was het Evert die met een lange bal Tim wist te bereiken. Stefan en Almer zijn dit seizoen doeltreffender dan hij, maar Tim controleerde de bal prima en ging op avontuur. Hij benutte zijn snelheid en was koel in de afronding en zorgde met de 0 – 2 voor een mooie overwinning voor S.C. Stiens.

Volgende week speelt S.C. Stiens thuis tegen Zuidhorn. Deze ploeg staat 2 punten hoger dan S.C. Stiens en is waarschijnlijk één van de kampioenskandidaten in deze competitie. Wie weet kunnen we weer voor een verrassing zorgen? Aanvang 14.30 uur.