S.C. Stiens 1 verliest terecht van ’t Fean ’58 1

S.C. Stiens 1 lijkt na de nederlaag tegen ’t Fean 58 momenteel genoegen te moeten nemen met een plaats in de middenmoot. Tegen ’t Fean was er beslist meer mogelijk geweest, maar óf de onervarenheid óf onderschatting zorgde ervoor dat S.C. Stiens terecht met maar liefst 4 – 1 verloor. Daarmee mogen we ’t Fean ’58 niet tekort doen, want zijn herpakten zich knap na een domme rode kaart. Bij hun ging er een tandje bij en bij S.C. Stiens ging er een tandje af. Dat kan en mag natuurlijk nooit.

Vanaf minuut 1 lag de wedstrijd open. Beide ploegen hebben snelle spitsen en die werden natuurlijk snel gezocht. Alweer in de openingsminuten krijgt S.C. Stiens een 100% kans om te scoren. Goed storen door Tim Bijkerk zet Almer Hietkamp vrij voor de keeper, maar hij miste helaas. De thuisploeg liet zich via de flanken ook gelden. Arjen Dotinga was helaas geblesseerd, waardoor Rene Dijkstra in de defensie moest schuiven. Hij koos deze middag voor Niek Houkes als rechtsback. Verdedigend had Niek het zwaar, maar aanvallend was hij prima aanwezig en samen met Tim zorgde hij voor gevaar vanaf rechts. Toch had er vanaf rechts vandaag nog wel meer aanvalsdrift mogen komen, want daar was het voor S.C. Stiens te halen, maar met name Tim lijkt dit seizoen nog wat los te moeten komen.

Na de openingsfase trok S.C. Stiens het initiatief iets meer naar zich toe. Harry Dijkstra kon aanleggen voor een schot, maar hij raakte de bal niet goed. Ongeveer halverwege kon John Notebomer met rood de kleedkamer opzoeken. Hij zal het ongetwijfeld lastig hebben gehad met onze spits Stefan de Vries, maar zijn natrappen was ondermaats en dus terecht rood. Toch was de rode kaart het kantelpunt in de wedstrijd. ’t Fean moest noodgedwongen anders spelen, werd vastberaden en dat pakte voor hun goed uit. S.C. Stiens wist zich geen raad met deze situatie. Onervarenheid of onderschatting?

Uit een afgeslagen corner kwam ’t fean 58 op voorsprong en als even later een balletje breed verkeerd wordt neergelegd is het Erwin Tabak die dat meteen ziet en al op snelheid ligt. Dat spelinzicht ontbrak vandaag bij S.C. Stiens en onverwacht sta je dan met 2 – 0 verdiend achter. Na rust keerde Harry Dijkstra niet meer terug op het veld. De meegereisde supporters begrepen dat niet, want juist hij kan op dit soort momenten zijn ervaring laten gelden. Sander Kars nam zijn positie in.

Na de rust probeerde S.C. Stiens het zeker, maar ze kwamen niet door de verdediging. In de omschakeling was ‘t Fean 58 gevaarlijker en de 3 – 0 zag je eerder aankomen dan de aansluitingstreffer. Die kwam er dan ook in de 55ste minuut. Wederom via snelle aanval over rechts werd in het midden Jens Hamstra gevonden en hij aarzelde niet en schoot de 3 – 0 tegen de touwen en de wedstrijd was wel gespeeld. Stefan de Vries maakte in de 69e minuut dan nog wel de 3 – 1, maar even later stond de eindstand van 4 – 1 op het scorebord.

Trainer van ’t Fean 58 Mark Bosma appte na afloop dat hij dit niet had verwacht. Hij complimenteerde S.C. Stiens met de mooie en talentvolle ploeg, maar dat kon hij natuurlijk na afloop met gemak zeggen. Volgende week speelt S.C. Stiens tegen het zeer sterke sv Marum. Waar ‘t Fean ’58 voor Stiens een lastige ploeg is, is S.C. Stiens dat voor sv Marum. Laten we dat voor nu maar even vasthouden.