S.C. Stiens 1 vergeet te winnen van BCV 1

De uitslag was 3 – 1 voor de thuisclub en als we statistieken van bijvoorbeeld balbezit of corners hadden bijgehouden had niemand de titel van dit verslag begrepen. Toch had S.C. Stiens de 5e Fryske dei van BCV zomaar kunnen verpesten. Op een sfeervol sportpark Koningsland in Bergum mocht BCV voor eigen publiek balbezit hebben, maar kreeg S.C. Stiens kansen het duel naar zich toe te trekken.

De opening was meteen voor BCV. De snelle en behendige Harmen Vlietstra was met name in de openingsfase lastig te bespelen. Al in het begin van de wedstrijd kwam hij oog in oog met Willem Rauwerda, maar hij wist deze kans niet te verzilveren. Daarna kreeg Stefan Oost meer en meer grip op hem en als hij er dan wel doorheen kwam, was er altijd Pieter Elgersma die goed rugdekking bood. BCV probeerde vroeg druk te zetten en het middenveld van S.C. Stiens was deze avond niet goed op elkaar ingespeeld, waardoor natuurlijk de lange bal moest worden ingezet en dat levert natuurlijk altijd gevaar op.

Na een kwartier spelen kreeg S.C. Stiens een penalty en Gerrit Winkel zette zijn ploeg vanaf de 11 meter op voorsprong. Na die goal moest BCV natuurlijk nog meer komen, maar voetballend creëerden ze steeds minder. Het gevaar kwam daarom met name via corners en voorzetten. De lange mannen van trainer Jasper Bouma probeerden zo de gelijkmaker te maken, maar S.C. Stiens had steeds een goed zicht op de bal en kwam nooit echt in grote problemen. Toch was er wel steeds het gevoel dat de gelijkmaker zou vallen. Dat gebeurde in de eerste helft niet en S.C. Stiens hield knap stand.

Meteen na de rust had S.C. Stiens een grote kans op de 0 – 2. Gerrit en Almer Hietkamp weten op lange ballen altijd goed hoe ze ten opzichte van elkaar staan. Uit zo’n lange bal zette Gerrit prima laag voor en bood Almer een goede kans de 0 – 2 te maken. Kort daarna kwam Gerrit zelf nog in goede positie om te scoren en als Wilco de Haan en Gerrit beter op elkaar zijn ingespeeld hadden ook zij kansen op meer. Kort na rust wist S.C. Stiens het feestje in Bergum niet te verpesten en begon BCV aan de jacht op de gelijkmaker.

Uit een van de vele corners kopte Roeland Rusticus dan uiteindelijk raak en gezien het spel was dat verdiend. Kort daarna maakte Cor Pieter Pander op prachtige wijze de 2 – 1 en toen wist heel S.C. Stiens wel dat het nog lastig zou worden weer op te veren. Trainer Rudi van der Brug wisselde aanvallend o.a. Fedde Akkerman voor Stefan Oost en Sander Kars voor Wilco de Haan en ook Doeke van der Ploeg werd naar voren geschoven. Het spel verplaatste zich daardoor weer eens naar de helft van BCV, maar als in de 90ste minuut de 3 – 1 wordt gemaakt is het klaar en kan de Fryske jûn in Bergum beginnen.

Door de vele omzettingen in de ploeg van trainer Rudi van der Burg moest er wel anders worden gespeeld, maar in de return in Stiens zal S.C. Stiens ongetwijfeld laten zien dat ze ook voor BCV niet onder doen.