S.C. Stiens 1 speelt gelijk tegen Jurjen Bosch

Natuurlijk doen we daarmee de rest van team van Wykels Hallum te kort, maar het mag zo best weleens worden neergezet. Jurjen Bosch was deze middag voor S.C. Stiens nagenoeg niet te houden. Hij won bijna al zijn duels en was voor Wykels Hallum het aanspeelpunt in de voorhoede. Was de uitslag dan wel terecht? Het kan best zijn dat beide trainers vinden dat S.C. Stiens het meest tevreden mag zijn. Trainer van Wykels Hallum Yko de Boer zal zeggen dat een 2 – 0 voorsprong niet meer uit handen mag worden gegeven. Onze trainer Rudi van der Burg zal zeggen dat de 1 – 0 niet zo gemakkelijk mag worden weggegeven. Allebei hebben ze gelijk. Beide trainers zullen ook zeggen dat er veel te veel fout ging in deze derby. Zonder fouten geen goals in het voetbal en hoe hoger je speelt, hoe meer de fouten worden afgestraft. Laten we het er dan maar op houden dat we gelukkig maar 2e klasse spelen, want anders had het een korfbaluitslag geworden.

Het was dus meer spannend dan goed. Dat kwam ook door het veld in Hallum. Het was weer eens slecht en na afloop was iedereen het erover eens dat Wykels Hallum dan toch wat meer in het voordeel is. Ook de spanning van de derby had misschien invloed. Gezegd mag worden dat Wykels Hallum daar dan beter mee omging dat S.C. Stiens. Vanaf de aftrap gaf Wykels Hallum goed druk op de achterhoede en meteen waren er kansjes voor Wykels Hallum. De verdediging van S.C. Stiens begon weifelend aan de wedstrijd en het leek wel alsof ze daar de hele wedstrijd maar niet los van kwamen. Natuurlijk werd dat veroorzaakt door het sterke optreden van Jurjen Bosch. Bij alle aanvallen zorgde hij met al zijn ervaring voor onrust bij Doeke van der Ploeg en Jordy Weykam. Ook Stefan Oost moest zich deze middag beperken tot het bewaken van de behendige Robel Merhawi.

De 1 – 0 voor Wykels Hallum werd misschien ook wel mentaal afgedwongen. Na meerdere keren overspelen tussen Jordy en Doeke ging een simpele breedtepass gruwelijk mis. Wykels Hallum strafte dit terecht meteen af. Jurjen Bosch kon simpel binnentikken na een prima aanval. S.C. Stiens stond dus net als tegen SC Veenwouden weer en te snel achter. Twee minuten laten werd het nog erger. Aanvaller Arjen Dotinga werd ver op de helft van Wykels stevig maar correct van de bal gezet. Meteen ging de bal weer diep op Jurjen Bosch. Die gaf prima voor op de instormende Pieter Dijkstra en S.C. Stiens stond na 12 minuten al op een 2 – 0 achterstand.

Even leek het of de 3 – 0 eerder zou vallen dan de aansluitingstreffer van S.C. Stiens. Zonder goed te voetballen herpakte S.C. Stiens zich enigszins en kwam het tot een paar afstandsschoten. Wykels Hallum sloeg deze middag het middenveld over en S.C. Stiens ging daarin vreemd genoeg mee. Peter Jansen Klomp en Gerrit Winkel kwamen daardoor niet aan voetballen toe en daarmee deed S.C. Stiens zich zelf te kort. Gelukkig was het in de 25ste dan eindelijk wel raak voor S.C. Stiens. Doeke kopte een vrije trap knap binnen en plots was alles weer mogelijk. S.C. Stiens moest en probeerde druk te zetten, maar iedere lange bal van Wykels Hallum leverde ook gevaar op, waardoor er nooit sprake was van pressie op het doel van Desmond Louwerens. In de laatste minuut voor rust had Pieter Elgersma S.C. Stiens op 2 – 2 kunnen zetten. Peter zette op rechts prima door en veel supporters van S.C. Stiens telden de goal al. Een prima uiterste inspanning van een verdediger van Wykels Hallum voorkwam de gelijkmaker en zorgde voor een 2 -1 ruststand.

Na de rust een beter voetballend S.C. Stiens. Jorrit Bergsma verving Arjen Dotinga en het middenveld werd nu meer betrokken bij het spel. Toch viel de verwachte gelijkmaker maar niet. S.C. Stiens kreeg uit veel corners best wel kansen, maar het was te druk in het strafschopgebied van Desmond. Ook knalde Peter na een prima pass van Jorrit helaas maar net langs de kruising. Wykels Hallum kwam na een kwartier weer meer en meer onder de druk van S.C. Stiens uit en kreeg kansen op de 3 – 1. Echte voetballende kansen waren er niet te noteren. Meestal veroorzaakt door minder goede passing aan de kant van S.C. Stiens of door een scrimmage-achtige taferelen. Trainer Rudi van der Burg greep tactisch goed in door achterin risico te nemen door 1 op 1 te gaan spelen. Doeke werd verlost van het bewaken van Jurjen Bosch. Huub Klijnsma ging dit nu proberen en deed dat naar behoren. In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch de wel verdiende gelijkmaker. Op rechts kwam Almer eindelijk eens goed door en bediende Peter op maat. Was er dan nog meer mogelijk voor het veerkrachtige S.C. Stiens? Even leek het daarop en probeerde S.C. Stiens 2 punten te stelen. Zover kwam het helaas niet en in de allerlaatste minuten was het weer Wykels Hallum die voor gevaar zorgde, maar ook bij hen was de koek op.

De 2 – 2 zal bij beide teams anders voelen. Wykels Hallum speelde naar vermogen. S.C. Stiens kan beslist meer, maar beide ploegen hadden ook zomaar met lege handen kunnen staan. Als de gelijkmaker dan pas laat valt is S.C. Stiens misschien wel de gelukkigste van vandaag. In ieder geval de veerkrachtigste en dat is ook belangrijk.

Volgende week speelt thuis tegen VVI. Een tegenstander die vorig seizoen 2 keer wist te winnen van S.C. Stiens en dit seizoen ook nog ongeslagen is. Een mooie tegenstander om te zien of S.C. Stiens ook ten opzichte van hen is gegroeid. Aanvang in Stiens is om 14.30 uur.