S.C. Stiens 1 houdt 1 punt over aan vervelende wedstrijd tegen SC Joure 1

De wedstrijd an sich verveelde niet zozeer, want er gebeurde van alles. We hadden ook kunnen schrijven dat er niet veel gebeurde, want de scheids legde het spel wel heel vaak stil en SC Joure vertraagde daar wat het kon. Daardoor was het een vervelende wedstrijd om naar te kijken, zeker tot het moment van de gelijkmaker. SC Joure verdiende op zich wel de overwinning, maar kreeg deze niet. Loon na werken kreeg daardoor een iets andere definitie.

S.C. Stiens nam dan wel een punt mee naar huis en tegen één van de koplopers is dat verdienstelijk. Weinig ploegen pakken naar verwachting punten in Joure. Toch baalde trainer Rudi van der Burg van het verloop van de wedstrijd. Net als de voorgaande wedstrijd kwam S.C. Stiens kwam door eigen toedoen wéér op achterstand en wéér kon zijn strijdplan de prullenbak in. Natuurlijk kun je eens achter komen in een wedstrijd en S.C. Stiens zal heus geen kampioen worden, maar 4 wedstrijden op rij op achterstand komen, waarvan 3 keer door domme fouten is om moedeloos van te worden. Natuurlijk is hij content met de strijdbaarheid van zijn team, maar wanneer stopt het foutengala eens?

Veel toeschouwers waren te laat aanwezig en hebben de tegengoal in de 14e minuut gemist, waaronder de verslaggever. Na een half uur spelen scoorde SC Joure opnieuw. Een vrije trap werd door o.a. door keeper Willem Rauwerda en verdedigers gemist, maar Jurre Hogeveen niet. Hij kopte terecht de 2 – 0 in de goal. Tot aan dat moment was SC Joure simpelweg over het hele veld de baas over S.C. Stiens. Geduldig werd de bal in de verdediging rondgespeeld op zoek naar de opening en S.C. Stiens bekeek het allemaal vanaf hun eigen helft. SC Joure speelde niet in heel hoog tempo, waardoor het niveauverschil niet eens zo opviel. We weten nu dat SC Joure wat ons betreft een titelkandidaat is. Op iedere positie staat een speler die gewend is aan een hoger niveau en zo nu en dan laten ze zien wat ze aan kwaliteit in huis hebben.

Kort na de 2 – 0 had SC Joure de score kunnen opvoeren, maar door goed keeperswerk en niet met scherp schieten van SC Joure bleef een grotere ruststand S.C. Stiens bespaard. Hoewel de eerste 10 minuten van S.C. Stiens best aardig schijnt te zijn geweest, hadden ze in de rest van eerste helft niet veel in te brengen tegen een sterk SC Joure.

Na de rust speelde S.C. Stiens meer naar voren en al in de 50ste minuut kwam de aansluitingstreffer. Een afgeslagen bal kwam bij Huub Klijnsma terecht. Hij nam de tijd voor de controle en voor het aanleggen van het schot. Via een speler van SC Joure werd het een onhoudbaar schot voor de keeper. Daarna verwacht je een ander spelbeeld van de wedstrijd. Die kwam er ook, maar het werd er niet fraaier op. S.C. Stiens besefte nog niet dan SC Joure op wankelen stond. Hadden ze er korter op gespeeld dat was SC Joure eerder op de knieën gegaan. Nu bleven ze relatief gemakkelijk op de been en gingen ze het spel vertragen. Bij het minste of geringste gingen de spelers tegen de vlakte. Dat frustreerde natuurlijk S.C. Stiens en wij kunnen ons dan niet meer goed in bedwang houden en maken inderdaad overtredingen waarvoor een scheidsrechter kán fluiten. Dat is natuurlijk niet slim aan de kant van S.C. Stiens, maar de scheidsrechter mag daarmee ook niet helemaal wegkomen. Hij floot de wedstrijd nagenoeg stil, want zoveel gebeurde er niet. Hij ging wel vaak en lang in gesprek met de staf van SC Joure. Allemaal in het belang van SC Joure en daarmee drukte hij een te groot stempel op de wedstrijd. SC Joure genoot natuurlijk van dit alles en zocht de grens op van tijdrekken. Het mocht deze middag allemaal van de scheidsrechter. Het zal professioneel zijn en daarmee passend bij de ambitie van deze club, maar veel vrienden zullen ze er buiten Joure niet mee maken.

S.C. Stiens speelde beslist niet groots en vanaf de zijkant is het meestal gemakkelijk praten. Maar het is best apart dat op de momenten dat het goed moet, het dan niet goed gaat. Zowel Jorrit Bergsma als Huub hadden een paar keer de opening kunnen creëren voor een zeer kansrijke aanval. Nonchalance en/of het besef van het moeten op dat moment is er niet. Dat maakt het verschil is wedstrijden, zeker in deze klasse.

Rudi zorgde voor de aanvallende impulsen door spits Arjen Dotinga voor spits Jorrit Bergsma en spits Gerbrand Sinnema voor middenvelder Niek Houkes te wisselen en dat deed het spel van S.C. Stiens goed. Arjen zorgde direct voor individuele aanvallende acties en bijna was dit duo verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Arjen omspeelde zijn directe tegenstander. Zijn voorzet was net iets te lastig voor Gerbrand, maar daarmee zorgden ze wel voor blijvend geloof in de wedstrijd.

De keeper van SC Joure zorgde door eigen toedoen voor het punt van S.C. Stiens. Hij kwam inlopen op Doeke van der Ploeg en ging zeker niet voor de bal, maar blesseerde daarmee zichzelf. Even werd gedacht aan weer een vertragende actie, maar deze keer was het wel menens. Hij kon niet meer verder, maar SC Joure kon niet meer wisselen. In blessuretijd viel dan toch nog de gelijkmaker. Wie anders dan Almer Hietkamp werd de diepte ingestuurd en hij passeerde de keeper en won een punt voor S.C. Stiens. Terechte blijdschap op dat moment, maar achteraf realiserend dat S.C. Stiens anders moet beginnen aan de wedstrijden. 4 gespeeld 6 punten. Volgende week wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Leeuwarder Zwaluwen. Deze ploeg heeft sinds 2 wedstrijden het vizier op scherp en zal tegen S.C. Stiens de opgaande lijn willen houden. Tot zaterdag in Leeuwarden om 14.30 uur.