S.C. Stiens 1 niet goed genoeg voor overwinning tegen VVI 1

3 gespeeld 5 punten. Niet verloren, maar wel gehoopt op meer. Natuurlijk gaven de bekerwedstrijden stiekem deze hoop, maar net als vorige week tegen WH moest S.C. Stiens zich thuis tegen VVI 1 ook tevreden stellen met 1 punt. De puntenverdeling was terecht, maar toch mag S.C. Stiens kritisch zijn op zichzelf.

Voor de toeschouwers was er een verrassing in de opstelling. Zekerheid Jordy Weykamp had eens geen basisplaats. O.a. zijn mindere optreden tegen WH was voor trainer Rudi van der Burg reden om Jordy op de bank te zetten. Pieter Elgersma schoof daardoor naar het centrum en Ewoud Bergsma kreeg een basisplaats op de linksachter positie. Ook Gerrit Winkel was er niet bij. Al weken kampte hij met een vervelende spierblessure en nu was wel verstandig om rust te nemen. Gerrit zal naar verwachting enkele weken ontbreken. Jammer, want naast de verschuivingen en het missen van Gerrit en ook Wilco de Haan wordt het spel van S.C. Stiens voorspelbaar.

VVI opende net als de kleur van hun shirt fel en wilde de goede competitiestart een logisch vervolg geven. S.C. Stiens zou het vandaag zeker niet cadeau krijgen. Sterker nog, al snel werd duidelijk VVI sterker was. Van goed veldspel was aan de kant van S.C. Stiens geen sprake. Een tamelijk trage opbouw van achteruit en veelal de lange bal hanteren die niet strak wasn of niet aankwam. Voor de aanvallen die er waren werd te veel tijd genomen. Het spel van S.C. Stiens was zoals gezegd voorspelbaar. Creativiteit werd gemist en daardoor verrassingen in de aanval. Pieter zijn rushes op links waren er nu niet en ook Wilco Bergsma stond meer centraal waardoor ook de rechterkant minder diepgang kende. Spits Almer Hietkamp loerde wel, maar bracht kwam door goed verdedigen niet in stelling, maar de ploeg bracht hem ook niet in stelling. Jorrit had eindelijk zijn begeerde basisplaats, maar werd zelden gevaarlijk.
In de 35ste minuut was het weer een domme verdedigingsfout aan de kant van S.C. Stiens die meteen goed werd afgestraft. Daniel Kleiterp tekende voor de 0 – 1 en dat mocht S.C. Stiens zichzelf weer aanrekenen. De 2 – 0 had ook zomaar kunnen vallen, maar keeper Willem Rauwerda redde een paar keer goed.

Na de rust toch een ander spelbeeld. VVI werd achteruit gedrongen. Natuurlijk kwam dat door de aanvallendere intentie van de thuisclub, maar het leek ook wel alsof VVI minder ‘over’ had. S.C. Stiens ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Invaller Jordy kwam weer naast Doeke van der Ploeg te staan en hij was het die voor de opening zorgde. Van grote afstand poeierde hij een lage schuiver in de hoek. De keeper zat er goed bij en keerde, maar Wilco knalde attent de vrijgekomen bal als gelijkmaker tegen het net. Op basis van de 2e helft zeker een verdiende gelijkmaker. S.C. Stiens wilde daarna meer en Rudi wisselde ook aanvallend, maar het leidde helaas niet tot 3 punten.

Volgende week speelt S.C. Stiens uit tegen Joure. We weten nu al dat het een zware wedstrijd gaat worden. Joure staat na 3 wedstrijden op 9 punten. Het gat met S.C. Stiens kan nu al worden gemaakt. Voor S.C. Stiens een mooie tegenstander om te laten zien wat we wel kunnen.