S.C. Stiens 1 gaat weer los na de winterstop

De winterstop is weer voorbij en werd benut voor afleiding en herstel. S.C. Stiens 1 heeft zich weer goed laten zien tijdens het OFK in Franeker, maar het meest belangrijke is wel dat S.C. Stiens en Rudi van der Burg een contractverlenging zijn overeengekomen. Goed nieuws dus en wij wensen hem, zijn staf en spelers een mooi en succesvol vervolg toe! Ander goed nieuws is dat de spelersgroep weer nagenoeg fit is en dat Wilco de Haan weer volop aan het meetrainen is. Hij heeft zelfs alweer zijn eerste wedstrijdminuten gemaakt. Hij is dus weer fit, maar zal moeten knokken voor een basisplek. Spelers zullen dus altijd volle bak moeten trainen en spelen, dat zorgt voor weer een nieuwsgierige tweede helft.

Aanstaande zaterdag 27 januari speelt S.C. Stiens uit tegen ONT in Opeinde. De trainer is Ulke Damstra en hij is geen onbekende in Stiens, want in een heel ver verleden is hij eens trainer in Stiens geweest. Wie ook de trainer is: S.C. Stiens wil de eerste wedstrijd na de winterstop winnen. Een goed resultaat geeft dat goede gevoel en kan dan zomaar de opmaat zijn voor een goede tweede seizoenshelft. Dat zou dan een mooi vervolg zijn op de eerste seizoenshelft, want S.C. Stiens is een ploeg om rekening mee te houden. Dat schreven we al in de voorbeschouwing op dit seizoen en die voorspelling klopt best aardig.

Voor de winterstop pakte S.C. Stiens in het kielzog van een groepje koplopers de punten met regelmaat. We hebben gezien dat S.C. Stiens voor niemand hoeft te verliezen. Ze zeggen weleens dat iedere ploeg staat, waar die hoort te staan, maar in dit geval mag dat worden betwijfeld. S.C. Stiens heeft in de eerste seizoenshelft onderweg net wat meer punten laten liggen dan ergens onverdiend gepakt. Er zit dus nog wel rek in en ook Rudi van der Burg ziet mogelijkheden voor verbetering. Na de winterstop kan hij zoals gezegd weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Hij kan dus keuzes maken in spelers en tactiek.

We hebben gezien dat S.C. Stiens tegen hoger geklasseerde ploegen beter speelt dan tegen ploegen waarvan op basis van de ranglijst [ja, we doen graag aan scorebordjounalistiek] gewonnen moet worden. Als we de stand op ranglijst hadden waargemaakt, hadden we nu ook in het rijtje koplopers kunnen staan, maar misschien is het zo wel veel lekkerder voetballen. We staan er redelijk kort achter en de druk ligt bij anderen. De eerste strijd om het kampioenschap zal gaan tussen Leeuwarden Zwaluwen, BCV, CVVO Broekster Boys en Joure. S.C. Stiens is waarschijnlijk de enige ploeg die in staat mag worden geacht zich hier ook nog mee te kunnen gaan bemoeien en het mooie is: dat hebben we echt in eigen hand.

Met een goed begin na de winterstop is er veel mogelijk en blijft S.C. Stiens een rol van betekenis spelen. Spelers, staf en Rudi zijn er klaar voor. Wij zien jullie graag weer langs het voetbalveld, want nogmaals het seizoen zit nog vol verrassingen…