S.C. Stiens 1 en Wykels Hallum 1 spelen weer gelijk,

Soms is een gelijkspel de moeite waard om naar te kijken. Spanning en goed voetbal kunnen dan zorgen voor een mooie wedstrijd. S.C. Stiens en Wykels Hallum waren echter meer met elkaar bezig dan met het publiek te vermaken. Beide ploegen waren net als eerder dit seizoen aan elkaar gewaagd en deelden de punten. De scheidsrechter deelde mee in deze klutswedstrijd.

Vanaf het begin was het venijn zichtbaar bij beide ploegen. Boven en onder de radar gebeurde er veel. Scheidsrechter Walters was duidelijk zoekende naar de balans. Natuurlijk maakten de spelers het hem niet gemakkelijk, maar door soms wel te fluiten en/of te bestraffen was het voor de spelers ook niet altijd duidelijk wat de grens van deze middag was. Erik Niemark mocht na een charge op Wilco Bergsma van geluk spreken dat hij niet naar de kleedkamer werd gestuurd en ook Pieter Dijkstra probeerde diezelfde Wilco een gemene elleboogstoot te geven. Gelukkig mistte hij. Het is natuurlijk ook niet helemaal toevallig dat zij Wilco zochten, want ook Wilco deelt natuurlijk uit.

Het voetbal was vanaf het begin niet al te best. Beide ploegen konden de bal niet lang in de ploeg houden. Naarmate de 1e helft op gang kwam, werd S.C. Stiens iets sterker en kreeg Almer Hietkamp een kansje. Toch was het Wykels Hallum die als eerste wist te scoren. Passend in de wedstrijd was het geen goede goal, maar een fout van de verdediging van S.C. Stiens. Een vrije trap werd beslist niet goed ingeschat en ook werd er niet mannelijk ingegrepen, waardoor Peter Jan Schuts wist te scoren.

Lang duurde de voorsprong van Wykels Hallum niet en ook nu leidde niet goed verdedigen de gelijkmaker in. Een diepe corner van Gerrit Winkel werd door keeper Desmond Louwerens onderschat en Pieter Elgersma wist het net te vinden en trok de stand verdiend weer gelijk. Beide ploegen konden het niveau van de wedstrijd niet omhoog tillen en dat kwam ook zeker door het hobbelige veld. S.C. Stiens probeerde het voetballend dan wel iets meer dan Wykels, maar de stugge ploeg van Yko de Boer gaf geen duimbreedte toe en voetbalde prima naar hun eigen vermogen. Vlak voor rust was Almer nog dichtbij de voorsprong, maar zijn kopbal suisde over de kruising.

Na de rust min of meer het zelfde beeld. S.C. Stiens wilde wel, maar kon niet en Wykels Hallum zorgde voortdurend voor gevaar door de bal blind naar voren te rammen. Die spelstijl werd na de 1 – 2 van Robei Merhawi Tesfay het beeld van de wedstrijd. De 1 – 2 kwam wederom door slecht verdedigend voetbal van S.C. Stiens. De speler van Wykels Hallum strafte deze fout prima af en bracht daarmee Wykels weer op voorsprong. S.C. Stiens moest weer in de achtervolging, maar moest voortdurend alert zijn op de counters van Wykels Hallum. Toch kwam S.C. Stiens weer langszij. In de 80ste minuut zorgde Almer voor de gelijkmaker door een losgelaten bal op een schot van Peter Jansen Klomp binnen de schieten.

Na deze gelijkmaker zagen we toch weer een ander Wykels Hallum. Met wat meer voetbal zochten ze de aanval en kreeg ook kansen. Waarom zij dan meestal kiezen voor de counter terwijl ze rasvoetballers op het veld hebben staan is een vraag aan de trainer waard. Echt voetballen is zoveel leuker. In de slotfase kwam S.C. Stiens tot 2x toe zeer goed weg. Peter Jan Schuts kreeg 2 opgelegde kansen, maar schoot tot opluchting van S.C. Stiens naast. Bij Wykels Hallum was hij de beste man en door het missen van deze kansen was hij ook voor S.C. Stiens de man van de wedstrijd.

Conclusie: S.C. Stiens wilde wel, maar kon niet en Wykels Hallum kon wel, maar wilde er geen voetballende wedstrijd van maken. Volgend jaar treffen beide verenigingen elkaar vast weer.