Oefenwedstrijd beloften PEC-Zwolle – vrouwen S.C. Stiens

Vrijdagavond 31 januari was vrouwen 1 van S.C. Stiens uitgenodigd voor het spelen van een oefenwedstrijd tegen het belofteteam van PEC-Zwolle. Een mooie bijkomstigheid was dat de wedstrijd werd gespeeld in het stadion van PEC-Zwolle. Zoiets maak je natuurlijk niet vaak mee en de gehele selectie van 16 vrouwen was dan ook meegereisd naar Zwolle, evenals een aantal supporters.

Om half acht werd er afgetrapt en konden we zien hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen. PEC-Zwolle, een team met veel jeugdige talenten tegen een Stiens met meer fysieke kracht en routine. PEC-Zwolle hanteerde een hoog tempo en combineerde er rustig op los. Stiens moest dus achteruit, maar door compact te blijven spelen leidde dit niet tot al teveel kansen voor PEC. In de omschakeling was Stiens eigenlijk veel gevaarlijker en dit leidde zelfs tot twee doelpunten voor de rust. Na rust een aantal wisselingen in de beide teams en een zelfde soort spelbeeld als in de eerste helft. PEC veel aan de bal en Stiens opnieuw de beste kansen. Door nog twee keer te scoren eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 4-0 overwinning voor S.C. Stiens. PEC-Zwolle was wel iets gehandicapt doordat 3 spelers waren uitgeleend aan Oranje O-18 dat deze week een toernooi speelde in Amerika.

Al met al was het een nuttige en sportieve oefenwedstrijd in een mooie entourage. Volgende week om 15.00 uur spelen de vrouwen hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop thuis tegen CVV Berkel.