Mooie dag voor de S.C. Stiens MO15 teams!

Meisjes onder 15-1 van S.C. Stiens moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen het bekende ONT Opeinde MO15-1 , voor de winter was het een lastige wedstrijd die in 2-1 eindigde, ONT is een erg fysieke ploeg en trad ook deze keer aan met 4 dispensatie spelers.
S.C. Stiens moest het doen zonder de geblesseerde Silke Meijer,maar gelukkig was Lena na haar vervelende rugblessure weer terug, daarnaast was Terra weer bereid om ons te ondersteunen voor een half uur.
Onder leiding van scheidsrechter Rump kon er 9 uur afgetrapt worden ,en meteen zocht S.C.Stiens de aanval , het was even wennen aan het gras ( dit jaar nog niet op gras gespeeld)snel was duidelijk dat de thuisploeg weer een groot overwicht zou hebben , er waren in de eerst minuten al wat kansjes door goed combineren.Helaas werden deze acties nog niet goed afgerond.
ONT probeerde te counteren en schuwde de duels niet  Nynke was doorgebroken op rechts en werd in de 16 onderuit gehaald, helaas werd dit niet gezien en het bleef 0-0.
gelukkig viel toch de 1-0, na weer goed druk zetten ,mocht Mariska de trekker overhalen en van buiten de 16 meter mooi binnen te schieten.
Gelukkig kwam voor rust ook de bevrijdende 2-0 door Coco en hadden we het onder genot van een bakje thee over wat er beter kon.
Er werd aangegeven dat we te slordig en gehaast waren als we balbezit hadden en het goed breed moesten houden.
In de 2e helft zag je die momenten een paar keer terug ,maar het is anders voetballen tegen een Veendam(goed voetballend) dan ONT dat meer op fysiek speelt.
Een prachtige combinatie van Lena en Esmee luide de 3-0 en tevens eindstand in ,Esmee zette de bal hard voor en een verdediger van de tegenstander gaf het laatste zetje.
een beloning voor een mooie combinatie.
Na deze overwinning staan we nu bij ons debuut in de Hoofdklasse op een mooie 2e plek en mogen volgende week weer aantreden tegen ONT maar nu in Opeinde.
Ook MO15-2 had een prima resultaat bij DFC MO15-1 ,hier werd een verdienstelijk gelijkspel gehad, waar in de voorbereiding nog nipt werd verloren van het fysiek sterke team ,wist men nu terecht een punt te pakken en staat nog steeds ongeslagen bovenaan,een topprestatie van dit erg jonge team! MO15-2 mag zaterdag aantreden tegen Anjum voor een tussenronde in de beker.
Een prachtige uitdaging weer voor het team van Kor Visser en Jan Jaap Schuhmacher.
Overigens zit middenvelder en de 11 jaar oude Esmee Dankert bij de JPN Selectie van de KNVB Noord/Oost .