MO13-2 verliest van Frisia MO13-1,

De eerste bekerwedstrijd In Leeuwarden eindigde in 1 – 1. Beide teams kennen elkaar best goed, want ook vorig jaar zaten ze bij elkaar in competitie. Ook toen waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Dat was ook in deze wedstrijd weer zo, maar toch ging Frisia er met de winst vandoor. Een sterke rush van hun aanvoerder werd bekroond met een onhoudbaar schot voor onze keeper Shanna.

S.C. Stiens ging zoals altijd natuurlijk op de aanval, want de verdediging onder leiding van Leonie staat er altijd wel. Onze spits Grace speelde een prima wedstrijd door zich altijd aan te bieden en sterk aan te bal te zijn en ook op rechts kwam Tess vaak sterk opzetten. De eindpass van ons team kan zeker beter en dat geldt ook voor het aanbieden van anderen; kortom ons samenspel, de bal willen hebben. Als we dat beter gaan doen, gaan we veel meer kansen creëren. De verdediging van Frisia stond deze middag ook goed, waardoor er aan beide kanten niet veel grote kansen waren.

De ruststand was 0 – 1 en dus moesten we in de 2e helft weer vol de aanval in en meer risico nemen. We probeerden het wel en in de slotfase gingen we zelfs risico’s nemen door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Judith had prachtige solo’s, maar Frisia had goed door dat ze haar niet te lang aan de bal moesten laten. Helaas lukt het ons niet meer een goal te maken. Jammer dat we hebben verloren, maar we hebben weer geleerd van deze wedstrijd. Dat nemen we weer mee naar de volgende wedstrijd. Frisia komen we weer tegen in de competitie. De meiden van S.C. Stiens baalden er gelukkig van dat zij hun toeschouwers een beetje plagerig bedankten. De volgende keer doet S.C. Stiens dat!! We houden jullie op de hoogte.