LSC JO17-3 – S.C. Stiens JO17-3

Iedereen op en rond een voetbalveld moet RESPECT krijgen! Maar iedereen moet ook RESPECT verdienen!

Als trainer staat bij mij RESPECT hoog in het vaandel. RESPECT voor je teamgenoten, RESPECT voor je tegenstanders, RESPECT voor grensrechters en RESPECT voor de scheidsrechter.
RESPECT voor iemand is en RESPECT voor hoe iemand doet.

Dit gezegd te hebben kan ik beginnen aan het wedstrijdverslag van LSC Sneek JO17-3 tegen S.C. Stiens JO17-3.

Waar LSC één punt verzameld (in een wedstrijd meer) heeft dan Stiens is deze wedstrijd op papier zeer gelijkwaardig. Dus kon de het team met de beste vorm van de dag en het meeste geluk wel eens als winnaar van het veld stappen.

Voor de wedstrijd riep de scheidsrechter van de dag beide ploegen bij elkaar om een kort praatje te houden. De boodschap was duidelijk: Ik fluit voor mijn plezier, ik zal best eens een foutje maken dus laten we het leuk houden.

Hier heeft hij natuurlijk helemaal gelijk in. RESPECT!

Stiens begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al na 6 minuten op een 0-1 voorsprong na een fantastische steekbal van Gerrit kwam debutant Milan oog in oog met de vijandelijke doelman en faalde niet.
De voorsprong bleef echter niet lang op het scorebord staan want drie minuten later was de 1-1 al een feit. Even dacht Stiens dat de goal werd afgekeurd omdat de grensrechter met de vlag omhoog stond alleen ging de scheidsrechter die nog op de andere helft was te vinden hier niet in mee.

Ondanks het matige voetbal was het toch een leuke open wedstrijd met kansen over en weer.
Na 23 minuten dacht Stiens een buitenkansje te krijgen op de 1-2 voorsprong. Na dat Rayan in het 16 metergebied van LSC met twee handen onderuit werd getrokken wisten beide ploegen het zeker penalty! Helaas voor Stiens was er één persoon op het sportcomplex die dit niet vond en laat dit nou net de man zijn die er overgaat.

Wel kunnen we stellen dat de scheidsrechter consequent was want in de 31ste minuut werd LSC ook een 100% penalty onthouden.

In de laatste fase voor de rust was LSC nog tweemaal heel dichtbij de voorsprong. Maar zowel een van richting veranderd afstandsschot werden op prachtige wijze gekeerd door doelman Jurre.

De eerste helft kort samengevat: matig voetbal van beide kanten, veel kansen en veel irritaties aan beide kanten op de beslissingen van de scheidsrechter.

Ondanks dat was er binnen de lijnen nog steeds RESPECT voor elkaar en voor de scheidsrechter.

Na de ranja kwam LSC het beste uit de kleedkamer en creëerde de beste kansen en maakte in de 46ste dan ook de 2-1. Dit was een harde klap voor Stiens en de ploeg had ook een minuut of 10 nodig om hier van te herstellen.

Na 55 minuten dacht Stiens wederom een strafschop te krijgen alleen wederom stond de scheidsrechter op 40 meter van de situatie en floot weer niet.

De irritaties begonnen hoog op te lopen en het zo belangrijke RESPECT begon af ten nemen. Na een uur spelen kwam dan ook de eerste gemene overtreding van Stiens kant gemaakt. Op de middenlijn werd een overtreding gemaakt waar ik een dag later St. Juste van Feyenoord een rode kaart voor zag krijgen. De leidsman besloot nu een keer wel te fluiten maar geen kaart te trekken waardoor ook bij LSC de woede de overhand nam. Zo ging Justin in de 62ste minuut zijn directe tegenstander voorbij deze besloot op zijn beurt hem een schop na ook nu vond de scheidsrechter een vrije schop voldoende.

De coach van LSC vond dit niet en besloot direct deze speler te wisselen omdat dit niet op een veld thuis hoort. RESPECT hiervoor en misschien had ik hetzelfde moeten doen bij mijn speler.

Hierna keerde de rust terug op het veld en wist Justin na 68 minuten zijn nieuwe tegenstander weer uit te spelen en de 2-2 binnen te schieten.

Opluchting bij elke aanwezige Stienser.

In de 74ste minuut volgde de volgende harde tackle van LSC kant. Matthijs werd met gestrekt been op de achillespees geraakt. Maar zoals wel vaker deze middag wilde de scheidsrechter van niks weten en liet door spelen. En je raad het al uit de daarop volgende balbezit maakte LSC de 3-2.

Dit was het moment dat de trainer van LSC naar de bank van Stiens liep en i.p.v. de goal te vieren zijn oprechte excuses aan te bieden voor de scheidsrechter. Wederom RESPECT hiervoor maar wat heb je eraan?

Toen de laatste minuut aanbrak dacht iedereen dat de wedstrijd bijna klaar zou zijn en het geluk vandaag bij LSC zou liggen.

Hier dacht de scheidsrechter wederom anders over.

En inmiddels in de 10de minuut van de blessuretijd dacht LSC een corner te krijgen alleen de scheidrechter wees voor een doeltrap. Deze werd snel genomen waardoor Rutger één op één wist te komen en als nog de 3-3 binnen te schieten.
Nu floot de scheidsrechter af en gaf toe dat hij de tijd was vergeten.
Was dit gerechtigheid? Ja!
Wil ik zo een punt pakken? Nee!

Iedereen op en rond een voetbalveld moet RESPECT krijgen! Maar iedereen moet ook RESPECT verdienen en ik heb mijn twijfels of de scheidsrechter van zaterdag dat heeft verdiend. Wel heb ik veel RESPECT voor de spelers die op een paar momenten na toch rustig zijn gebleven.