JO17-2 sluit competitie af tegen de nummers 1 en 2 van de competitie

Harlingen JO17-1 – SC Stiens JO17-2

Welcome to the Windy City. Windkracht 6 of 7, 8 was het denk ik niet maar het waaide vrij hard in ieder geval. Wij als middenmotor op bezoek bij het aan kop gaan Harlingen. Harlingen, samen met Zwaagwesteinde de twee teams die bij het sluiten van de markt moeten uitmaken wie er kampioen wordt. In uitwedstrijden zijn wij gebleken een makkelijke horde te zijn. Echter zou dat vandaag niet het geval zijn. Waar de grotere en fysiek sterkere Harlingers een professioneel ogende warming-up hadden met daarbij matchende inloopshirts en oppompende muziek, liepen wij in 14 verschillende trainingspakken het veld op. Er werd wat gelopen, passoefeningen, positiespelletje en even lekker op het doel schieten. Kort voor de wedstrijd nog even het digitaal wedstrijd formulier op orde maken voor de scheidsrechter, die overigens prima stond te fluiten, zodat er keurig op tijd gestart kon worden.

De eerste helft, wind tegen, Harlingen met de eerste kansen. Gevaarlijke voorzetten maar eigenlijk kwam er nooit iemand van de tegenstander op tijd in de buurt. De overhand hadden zij wel maar een bal die gelukkig uit de kluts op de lat belandde en een schot dat net naast ging waren dan ook hun enige wapenfeiten. Wij mochten op onze beurt er ook een aantal maal uit komen en de keeper van Harlingen testen, helaas pindakaas geen doelpunten. Een prima aanval van Harlingen resulteerde echter wel in een doelpunt, 1-0 voor de competitieleiders. Naarmate de eerste helft vorderde werd het krachtsverschil kleiner, echter was de ruststand 1-0. Echter wel genoeg om op voort te bouwen en hier misschien zelfs een kleine stunt te flikken.

Ook in de tweede helft had Harlingen het betere van het spel, echter waren de kansen voor ons. De 1-1 viel dan ook niet als een verrassing en grote kansen bleven zich opstapelen voor ons. Nu ben ik echter wel vergeten of Harlingen op 2-1 kwam of wij op 1-2. Enfin, Harlingen vocht tegen de tijd om zo er alsnog een overwinning uit te slepen maar helaas voor hen zat dit er niet meer in. 2-2 als uitslag, een verrassing in de competitie maar er viel niets op af te dingen. Harlingen het betere van het spel, wij de grotere kansen. Voor Zwaagwesteinde een goede uitslag maar volgende week zullen wij ook het zeker hen moeilijk gaan maken.

SC Stiens JO17-2 – Zwaagwesteinde JO17-1

Een totale off-day, het Zwaagwesteinde niet moeilijk weten te maken. 0-9, Zwaagwesteinde de terechte kampioen van de competitie. Een leuk ploegje dat het zeker ook in de 1e klasse leuk kan doen als goede middenmotor.