Heuse kater MO19 na debacle tegen RVC

Zaterdag 26 mei, hoofdveld, fantastisch weer. Een mooie dag om er een feestje van te maken. De vorige ontmoeting eindigde in een simpele 2-6 overwinning voor Stiens. Vandaag bij winst zeker van het kampioenschap, andere scenario’s zouden wij niet aan meewerken. Echter stond er ook een tegenstander op het veld die er alles aan wilde doen om een Stienzer feestje te voorkomen.

De start van de wedstrijd was veelbelovend, niet voor ons maar voor RVC. Gebrand op revanche was daar binnen een minuut al een bal op de paal. Wakker? Wij waren wakker, twee minuten later de 1-0 van Julia na een foutje bij RVC. Oog in oog met de keeper werd er niet gefaald. Het zou een wedstrijd worden die over en weer zou gaan, een hoog tempo die het spelniveau niet ten goede kwam. Onrustig en paniekerig en daardoor viel ook de 2-0. Een hoge bal werd niet goed ingeschat door de verdediging van RVC en Lois kon rustig raak schieten. Was RVC dan niet meer gevaarlijk? Het tegendeel juist, RVC had het meeste aanspraak op doelpunten maar de ballen gingen er niet in. Dan werden ze vlak voor de lijn weggehaald en op andere momenten stond of de verdediging haar mannetje ofwel Rixt die de bal eruit hield. Rond het half uur viel de 3-0, een mogelijk verlossende treffer en het spel trokken wij dan ook wat meer naar ons toe. Rusten met een 3-0 stand, geflatteerd was het zeker. RVC kwam vele malen beter voor de dag dan tijdens de eerste ontmoeting en het leek wel alsof wij nogal zenuwachtig waren voor deze wedstrijd.

Een nog niet gelopen koers, ook in de tweede helft moesten wij vol aan de bak want RVC was allerminst kansloos en wij mochten ons gelukkig prijzen met de marge van drie goals. Al snel in de tweede helft maakten wij de ‘verlossende’ 4-0, een prima aanval werd afgemaakt met een lob van Tara. RVC zou dan nu echt gebroken moeten zijn, het kampioenschap binnen handbereik. Niets was minder waar, binnen een minuut na de 4-0 stond de 4-1 al op het bord. Niets aan de hand zou je zeggen, echter werd er al gezeurd op elkaar en dit gaat ontzettend tegen je werken. Vier minuten later, 4-3 op het bord en RVC rook bloed… Bewonderenswaardig dat de meiden uit Idskenhuizen en Sint-NIcolaasga om uit schijnbaar geslagen positie zo terug te komen. Alle hens aan dek maar nog niets aan de hand. Drinkpauze en even de koppen bij elkaar. Het is warm, het veld is droog en hard maar daar speelt de tegenstander ook op, zij hebben er ook mee te maken. Nog een kwart van de wedstrijd moest er gespeeld worden en dit moest volle bak gebeuren. Een aantal van RVC liepen op hun laatste benen maar deden dit zonder te zeuren en met maar een doel voor ogen, winnen van Stiens of in ieder geval het feestje verstoren. De minuten gingen tergend langzaam voorbij, een grote kans voor ons op de 5-3 maar helaas net mis. Een grote kans voor RVC, maar ook deze werd gepakt door Rixt. Een spannende wedstrijd met alles erop en eraan, mooie goals en aanvallen maar soms ook momenten van extreme slordigheid. Een wedstrijd die heen en weer vloog. Nog twee minuten te gaan, bloemen, beker en medailles waren al gearriveerd… Een slordig moment, een oplettende RVC speler… langs de verdediger en ook tergend langzaam langs de keeper hobbelde de bal het goal in… Een mokerslag voor ons. Maar kijkend naar de wedstrijd dan is het meer dan terecht dat RVC met een punt naar huis gaat. De laatste strohalm gepakt en de complimenten van onze kant. RVC, bedankt voor deze ontzettend spannende wedstrijd, niet bedankt voor het verstoren van ons feestje.

Zaterdag 2 juni, de tweede kans voor ons om kampioen te worden echter kan dit niet gebeuren door zelf te spelen. Wij staan drie punten voor op RVC en hebben een doelsaldo van twaalf doelpunten beter. Niets is uitgesloten in voetbal maar wij nemen aan dat hier geen Spanje – Malta praktijken aan te pas komen. Met de spelers die op 2 juni aanwezig zijn, komen wij dan ook met grote belangstelling de wedstrijd aanschouwen van SJO RVC – VV ONB. Gespeeld wordt er om 10:30 in Idskenhuizen. Heel veel succes en tot 2 juni!