Enthousiast S.C. Stiens 1 speelt gelijk tegen Zeerobben 1 in 1e bekerwedstrijd

De competitiewedstrijd in mei van vorig seizoen was éénrichtingsverkeer tegen Zeerobben. S.C. Stiens verloor kansloos met 0 – 2. Zeerobben werd uiteindelijk de terechte kampioen en speelt 1e klasse. Nu zagen we een heel andere wedstrijd op It Gryn. Zeerobben was wel wat sterker, maar S.C. Stiens stond goed te voetballen en bood Zeerobben meer dan prima partij. Er was veel dreiging voor de goal van Willem Rauwerda, maar S.C. Stiens hield steeds goed zicht op de bal en Gerrit Winkel wist vaak die 2e bal te pakken, waardoor S.C. Stiens ook aan aanvallen toe kwam.

Het was goed te zien dat Gerbrand Sinnema weer in de aanval stond. Langdurig blessureleed en een operatie hielden hem lang aan de kant. Naast hem dook de sterk spelende Peter Jansen Klomp met regelmaat op. Een nieuw gezicht in de aanval liet zich ook zien. Arjen Dotinga is overgekomen van de A-junioren en speelde een prima wedstrijd. Een speler met techniek, dreiging en bepaalt niet bang voor het duel. Meer dan eens brachten ze de verdedigers uit Harlingen in de verlegenheid. In de slotminuut kregen ze zelfs een verrassende strafschop mee. Gerrit verzilverde deze zelfverzekerd. Ruststand 1 – 0.

In de 2e helft moest Zeerobben natuurlijk komen en dat deden ze dan ook. Eigenlijk was het wachten op de goal, maar deze kwam pas in de 80ste minuut. Een prima steekbal van de aanvoerder op de snelle aanvaller Da Silva die goed de verdiende 1 – 1 scoorde. S.C. Stiens had daarvoor ook kansen op de 2 – 0. Een kopbal van Peter ging over en waren diverse goed ingeschatte afstandsschoten van Wilco Bergsma. Eindelijk kunnen we Wilco zijn naam weer als speler noemen. Een operatie aan de kruisband en een heel seizoen revalideren maakten hem gretig en dat was de hele wedstrijd te zien. Zijn terugkeer is goed voor dit elftal. Zijn nimmer aflatende inzet, talent en duelkracht zal het elftal sterker maken. Ook voor hem is het mooi weer terug te zijn. Als we het dan toch over terugkomen hebben, mag ook Pieter Elgersma niet ontbreken. Ook hij is weer thuis op links en speelde een sterke wedstrijd. Aan hem gaan nog veel plezier beleven. Hoop dat hij ook weer met plezier bij S.C. Stiens zal spelen.

De wedstrijd eindigde in een heel verdienstelijk gelijkspel. Rudi van der Burg heeft dit seizoen een mooie brede selectie tot zijn beschikking en het spel van zaterdagmiddag was bemoedigend. Als straks iedereen weer terugkeert van werk en vakantie en de spelers competitiefit zijn mag het seizoen beginnen. Zaterdag 9 september speelt S.C. Stiens om 17.00 uur in en tegen St. Anna voor de 2e bekerwedstrijd, waarna op 16 september GAVC volgt. We zien wel hoe we er dan voor staan, maar het begin is leuk en goed.

Een vooruitblik op het seizoen volgt na de wedstrijd tegen GAVC.