Eclatante overwinning MO19 op bezoek bij Joure

Bij vlagen werd er heel erg goed gespeeld, mooie combinaties met misschien wel de 0-2 als hoogtepunt voor de trainer en ook voor het team. De Manchester City onder de vrouwen liet vandaag zien prima te kunnen voetballen en ging zo af en toe wervelend over het veld. Ondanks dat acht speelsters al een wedstrijd bij de MO17 in de benen hadden, werd er af en toe geswingd.

De eerste 10-15 minuten pasten niet echt in het hele wedstrijdbeeld, wellicht een beetje zenuwachtig en de kat uit de boom aan het kijkend begonnen wij aan de wedstrijd, onrustig aan de bal en vrij slordig in de passing. Rust was ver te zoeken maar na de kleine opstart problemen kwam daar verandering in. De eerste helft werd afgesloten met een 0-5 stand, de doelpunten werden verdeeld over Julia, Chantal en Hiltje. De 0-2 was misschien wel het hoogtepunt voor zowel trainer, begeleiding, toeschouwers van Stiens en speelsters. Geen omhaal of knal van 30 meter die de kruising in vloog. Een aanval startend bij Rixt waarbij er gekozen werd voor de opbouw. Over een aantal schijven en zonder tussenkomst van Joure rondde Julia bekwaam af. Een aanval uit het boekje, zoals voetbal soms gespeeld moet worden. Simpel spelen en direct spelen, een effectief middel om snel over het veld te gaan en de tegenstander te verschalken. De 0-3 van Hiltje krijgt ook nog een eervolle vermelding, een prima corner van Lois wordt gecontroleerd door Brecht die de bal aflegt op Hiltje. Een schot van rand 16 en een bal die de kruising invliegt deden enkele handen op elkaar gaan.

De tweede helft werd laconiek aangevangen met een goal van Joure als gevolg. Ook deze verdient een eervolle vermelding, een ferme uithaal van een meter of twintig belandde strak in de kruising. Hierna werd het spel van voor de rust weer opgepakt en was het zaak om verder uit te lopen. Tara, zus Chantal en Julia namen in de tweede helft de treffers voor hun rekening. Een aantal maal werd het aluminium nog geraakt maar de dubbele cijfers werden niet meer gehaald. Wellicht omdat de vermoeidheid er wat insloop want voor een achttal dames was het een lange maar een mooie voetbaldag. Volgende week op bezoek bij Heerenveense Boys, een club van naam en ook nu zullen wij er weer moeten staan. Blijven wij zo voetballen dan ligt er misschien aan het einde van de rit wel iets moois in het verschiet maar tot die tijd is het wedstrijd voor wedstrijd er samen voor gaan, plezier hebben en lekker een balletje trappen.