Deksels op de neus en vele doelpunten bij de JO17-2

LAC Frisia JO17-3 – SC Stiens JO17-2

Laten we starten met de uitwedstrijd tegen Frisia JO17-3, twee aan elkaar gewaagde teams die af en toe pittige duels uitvochten. Een scheidsrechter waarbij het ontbijt blijkbaar slecht was gevallen en werkelijk alleen maar bezig was met “me, myself and I”. De beste man die er net zo vrijwillig stond als de grensrechters, maar zich toch verheven diende te voelen boven de rest, wist alles te zien op een afstand van een meter of zeventig. Maar de reden van het verlies was zeker niet deze beste man die blijkbaar vergeten was met de week van de scheidsrechter. Een persiflage van Serdar Guzubuyuk, wapperend met een boekje over de week van de scheidsrechter. Respect hoor je te verdienen maar als je er zo’n potje van maakt dat je het plezier gewoon letterlijk ziet wegvloeien op het veld, je compleet je eigen plan trekt en het denkt te kunnen zonder grensrechters die er ook vrijwillig staan, ja dan houdt het op. Overigens stond hij beide kanten op slecht te fluiten. Enfin, even over de mannen die tegen de bal moesten trappen en plezier dienen te hebben. Een 4-1 nederlaag, beide teams met grote kansen. waar wij ze misten, wist Frisia er wel twee te maken. De snelle spits was een plaag voor onze achterhoede en kon in de omschakeling een aantal maal gevaarlijk richting ons doel. Op onze beurt wisten wij precies hetzelfde te doen en vergaten ook te scoren. Frisia mocht de 1-0 noteren na een prima kopbal uit een op maat gesneden corner. De 2-0 was een voorzet die er bij de tweede paal in vloog. Op onze beurt kwamen wij ook weer dicht bij een doelpunt maar het geluk ontbrak enigszins. Rusten met een 2-0 achterstand is nooit fijn, echter ontbeert het ons niet aan vuurkracht en kon er nog van alles gebeuren.

De tweede helft begon met een furieus startend Stiens, druk naar voren en er goed bovenop zittend. Dit resulteerde in enkel kansen maar ook nu stond het vizier niet op scherp. Frisia wist op hun beurt ook een aantal maal weer te ontsnappen maar konden de score niet verder uitbreiden. Toch viel daar de aansluitingstreffer, een prima voorzet van onze rechter flankenflitser werd beheerst binnen geschoten, of gekopt (het is alweer een tijdje terug) door onze linker flankenflitser. Aan de kant hadden wij het gevoel dat Frisia nu zou capituleren. 4-1, tweemaal wist Frisia de sprintwedstrijd te winnen. Helaas, de eerste nederlaag van het seizoen. De eerste nederlaag zat eraan te komen want bij iedere overwinning, komt een nederlaag steeds weer dichterbij. Wonden likken, frustraties opzij en koppen weer omhoog.

SC Stiens JO17-3 – LAC Frisia JO17-5

In de beker nog steeds onder de oude naam JO17-3, wederom tegen een team van Frisia. Een overwinning zou betekenen dat wij een ronde verder zouden gaan en bij de laatste 42 in de beker zouden komen. Wat aanvankelijk een makkelijk potje diende te worden, bleek achteraf een heuse thriller te zijn. Een wedstrijd waarin wij het onszelf moeilijk maakten en maar wat graag Frisia hoop lieten houden. Een laks begin op een prachtige ochtend en een in de schoot geworpen voorsprong voor Frisia. Zijn wij überhaupt weleens goed begonnen aan een wedstrijd of is achtervolgen gewoonweg ‘veel’ leuker. Al snel werd de achterstand omgedraaid naar een voorsprong en al snel gaven wij Frisia weer lucht en dachten wij er veel te lichtzinnig over. Balverliefd waren wij met ons allen, het was alleen wel: Ik de bal of niemand de bal. Frisia mocht weer profiteren en dus werd er gerust met een 3-2 stand (2-2 kan ook).

Een tweede helft als een eerste helft, rommelig en laks. Een 5-4 overwinning die voor de deuren van de hel weggesleept moest worden. Het nieuwe ‘ABBA’ systeem bij penalty’s werd dan vandaag ook niet getest. ABBA komt overigens wel weer met een nieuwe CD, volgens mij ergens begin 2019. Ze zijn onder andere bekend van het Eurovisie Songfestival waar zij overigens niet hun Waterloo vonden maar het alleen zongen. Een “S.O.S.” bericht was er dan ook niet nodig want het leverde ontzettend veel “Money Money Money” op. Vandaag waren wij de “Dancing Kings” na deze overwinning en mogen wij een ronde verder in de beker.

SC Franeker JO17-2 – SC Stiens JO17-2

Hier kunnen wij kort over zijn: 4-1

SC Stiens JO17-2 – VV Zeerobben JO17-2

The sea robs are playing their away fixture on the 10th of November at Sportpark It Gryn, facing SC Stiens. Any history between both sides isn’t around because both teams are facing each other for the first time. Does this game have a different start than all the other ones? Lets take a look and see if Stiens will get the three points and can go heads up high towards next weeks game against Minnertsga JO17-1.

Een furieuze start, tien minuten verder en een 3-0 voorsprong. Gas terug, Zeerobben kreeg kansen en rusten met 3-3. Enkele zeer fraaie doelpunten overigens bij deze eerste zes doelpunten van de wedstrijd. De 3-3 van Zeerobben verdient een eervolle vermelding in dit verslag. De bal werd teruggelegd en van rand 16 werd de bal met een ferme knal in de kruising gewerkt. Louter euforie bij Zeerobben, louter donderwolken bij Stiens. Zo makkelijk als wij kansen creëren, zo makkelijk geven wij de doelpunten ook weg. Aanvallen gebeurt met zijn allen maar dat moet bij het verdedigen eigenlijk ook. Daarnaast mag een stukje positivisme ook wel, negatief zijn naar elkaar dat helpt gewoon niet. Wij hebben enkel en alleen onszelf ermee te pakken. Aan de zijkant horen wij lang niet alles wat iedereen tegen elkaar zegt in het veld maar toch willen wij erop hameren om elkaar te steunen. Tuurlijk maakt iedereen wel eens een foutje of heeft iedereen wel eens een mindere dag maar dan alsnog, wees positief. Een gratis wijze levensles die voor iedereen en ook voor mij geldt ;).

De tweede helft leverde wederom zes doelpunten op, ditmaal waren ze wat beter verdeeld dan de eerste helft. Vier voor ons, twee voor Zeerobben. Ook deze alinea heeft ruimte voor een eervolle vermelding. Lionel van der Burgh wist de bal aan de zijlijn te onderscheppen en begon toen even te swingen. Menig Zeerobber liet hij gedesillusioneerd achter, als een ware tovenaar ging hij zijn tegenstanders voorbij en wist hij met een teruggetrokken bal onze aanvoerder te bereiken die binnen schoot. Het was een ‘je-had-erbij-moeten-zijn’ actie en woorden geven dit doelpunt dan ook niet voldoende waardering. Uitslag 7-5, wederom een doelpuntenfestijn. Volgende week op bezoek bij Minnertsga, een club die ik sinds mij E-tjes tijd niet meer heb bezocht. 10:00 uur is de aanvang van dit affiche, de Heerenveen hemden tegen de Zwart, geel en oranje hemden.