Berkum – S.C. Stiens    0-3

S.C. Stiens vrouwen 1 behaalden zaterdag in Zwolle een belangrijke overwinning op Berkum.  In de afronding was Stiens beter, maar qua spelbeeld was het een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Berkum de Stiensers af en toe aardig onder druk wist te zetten!

Berkum liet er geen gras over groeien en ging gelijk energiek van start met een goede opbouw van achteruit.  Men ging stevig de duels in en er was ook diepgang via “lopende spelers”. De eerste vijfentwintig minuten had Stiens het er zeker moeilijk mee. Bij de opbouw van Stiens probeerde Berkum gelijk hoog druk te zetten. Berkum kreeg hierdoor een paar mogelijkheden, waarbij een omhaal maar net naast de paal ging. Ook een vrije trap ging maar net naast het doel van de deze middag prima keepende Fardau.

Stiens kreeg langzaam meer vat op de tegenstander. Bij een uitval was de keeper maar net iets eerder bij de bal dan Janneke. Een indraaiende vrije trap van Rivke werd door Anouk tot doelpunt gepromoveerd. De grensrechter vlagde echter voor buitenspel en zo ging dit doelpunt niet door. Het bleek uitstel van executie. Rivke zette de bal voor op Janneke die de bal vervolgens prachtig in de lange hoek krulde 0-1. Dit was ook de ruststand.

Het scheelde niets of Berkum had gelijk na de aftrap de gelijkmaker gescoord. Fardau werkte een bal weg die in de voeten kwam van een tegenstander. Gelukkig voor Stiens schoot deze speler van dichtbij de bal in het zijnet.

Berkum rook kansen en zette nog maar eens een tandje bij. Tot het strafschopgebied ging het goed, maar daarna ontbrak het te vaak aan de afwerking. Het bleef bij een aantal hoekschoppen en schoten van afstand, waarbij Fardau steeds goed het oog in had. Tussendoor werd er nog een doelpunt van Stiens afgekeurd. Halverwege de tweede helft kreeg men bij Berkum opnieuw het deksel op de neus. Na een fraaie aanval over meerdere schijven van Stiens, was het Rivke die de bal in de verre hoek over de keeper krulde 0-2.  Met een laatste krachtsinspanning probeerde Berkum nog één keer de bakens te verzetten. Janneke gooide echter definitief de deur in het slot. De buitenspelval werd ontweken en zij maakte alleen voor de keeper geen fout 0-3. De wedstrijd kon hierna rustig door Stiens worden uitgespeeld.

Voorlopig kan men bij Stiens weer even naar boven kijken na twee overwinningen op rij. De bekerwedstrijd van S.C Stiens van volgende week is komen te vervallen. Trekvogels uit Nijmegen heeft zich n.l. teruggetrokken uit het bekertoernooi.

Over 2 weken staat er voor S.C. Stiens opnieuw een uitwedstrijd op het programma tegen RCL in Leidschendam.