Barendrecht – S.C. Stiens   2-1

S.C. Stiens speelde een ietwat ongelukkige wedstrijd in Barendrecht. In de tweede helft werd bij een 0-0 stand een penalty van Stiens gestopt door de keeper. Barendrecht wist vervolgens wel als eerste te scoren. Het tweede doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden vanwege hands! Het doelpunt van Stiens viel te laat om nog een punt mee terug te kunnen nemen! 

Er werd gespeeld op het hoofdveld van deze gerenommeerde club in het zaterdagvoetbal met totaal 2200 leden!  De ontvangst met koffie in de commissiekamer was prima geregeld. Om 12.15 uur werd er afgetrapt. Beide teams speelden hetzelfde systeem. Barendrecht voerde dit iets beter uit dan Stiens door het spel goed breed te houden. Men had meer de bal en daardoor een licht overwicht op het veld. Barendrecht speelde met veel energie en schuwde de duels niet. De beide backs bij Stiens hadden het regelmatig lastig met de buitenspelers van Barendrecht, die geregeld door kwamen via de zijkanten. Het leidde tot enkele hoekschoppen maar heel gevaarlijk wist Barendrecht ook niet te worden. Een aantal keren kwam men bij Stiens er goed uit. Zo schoot Siebine van dichtbij in het zijnet. Een aangeschoten handsbal bij Barendrecht in het strafschopgebied werd door de scheidsrechter weggewuifd. Ruststand 0-0.

In de tweede helft was Renske vervangen door Marieke. De wedstrijd was in evenwicht en de beide teams wisten in het begin niet echt gevaarlijk te worden. Dit veranderde toen Janneke diep werd gestuurd en onreglementair ten val werd gebracht binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf een strafschop. Helaas werd de penalty van Leanne gestopt door de keeper. Je voelde het een beetje aankomen dat het vanmiddag wel eens niet zou kunnen gaan lukken. Na een inworp die eraan vooraf ging, kon een speler van Barendrecht zomaar door de midden het strafschopgebied binnen wandelen en de bal onder Fardau door schieten 1-0. Even later moest Fardau een bal wegschieten maar deze kwam tegen de borst en handen van een speler van Barendrecht die vervolgens de bal tegen het net schoot. 2-0. De scheidsrechter stond dermate opgesteld en zei dat hij het niet goed had kunnen zien. Ook op appel van Fardau en Klaas over dit hands-geval wenste hij zijn beslissing niet te herzien. Inplaats van 1-0 voor stond Stiens zomaar met 2-0 achter. De moe gestreden Rivke werd nog vervangen door Sam. Uiteindelijk wist Anouk een voorzet met een mooie omhaal tot doelpunt te promoveren. De tijd was echter tekort om nog een verdiend gelijkspel uit de wacht te slepen! Barendrecht blij en bij Stiens overheerste de teleurstelling!

Volgende week speelt S.C. Stiens een thuiswedstrijd om 17.00 uur in het landelijk bekertoernooi. De tegenstander is het Oldenzaalse F.C. Berghuizen dat uitkomt in de hoofdklasse zondag.