Rondje langs de velden bij de JO19-1 en JO19-2

S.C.Stiens wint in matige duel van Blauw-Wit

Op deze wederom prachtige zaterdag begonnen we aan de tweede helft van deze competitie. In de eerste wedstrijd wonnen we met 2-0 van deze tegenstander en dit na een zwakke wedstrijd van onze kant. Met slechts 1 fitte wisselspeler van JO19-2 en de geblesseerde Edser voor nood op de bank begonnen we aan de één na laatste wedstrijd voor de winterstop. Door de blessures moesten een aantal spelers wederom op een ander positie spelen en was het niet mogelijk om enkele licht geblesseerde spelers te sparen. De smalle selectie begint ons wel parten te spelen, maar dit wisten we van te voren, dus roeien we met de riemen die we hebben. Over de wedstrijd kunnen  we kort zijn, het spel was slordig , met veel foute passes en weinig dreiging. Het mooie voetbal is er de laatste wedstrijden wat uit en ook de scherpte zijn we wat kwijt. Gelukkig troffen we een tegenstander die van goede wil was maar niet echt gevaarlijk werd. Voor de rust maakte Wessel de 1-0 na een mooie steekpass van Luuk, schoot Arjen op de lat en kopte Maarten in zeer kansrijke positie recht in de handen van de keeper. Na de pauze begonnen we prima en werd het al snel 2-0 door Danny die een scherp genomen corner achter de doellijn door de keeper zag worden gestopt. Deze normaal veilige voorsprong zou moeten zorgen voor het nodige vertrouwen maar binnen twee minuten was het al weer 2-1 toen de linksbuiten zo door ons, normaal zeer solide verdediging kon slalommen en de verdediging te kijk zette. De mannen van Blauw-Wit kregen weer het nodige geloof en het voetbal bij ons was weer even weg. Toch krijgen we enkel prachtige kansen maar helaas weten we die niet te benutten. Als Blauw-Wit met 10 man komt te staan is het verzet gebroken en maken we wederom door Danny de 3-1 nadat we 3 keer op de keeper zijn gestuit. Vanaf de aftrap laten we de meest gedreven Blauw-Witter zo doorlopen naar onze goal maar gelukkig hebben we het hobbelige veld dan even mee en gaat het schot meters over onze goal. Daarna is het éénrichtingsverkeer en krijgen we kans op kans, mede dankzij de prima invalbeurt van Jarno Dijkstra die enkele mooie voorzetten aflevert. Het blijft echter 3-1 en aan de doelstelling 3 punten,  geen kaarten en blessures oplopen is voldaan. Volgende week de spelen we uit tegen Franeker  en dan zullen we nog een keer vol gas moeten geven om de voorsprong in de competitie vast te houden.

S.C.Stiens JO19-2 wint in spektakelstuk van Dronrijp/Foarut

Op een zonovergoten C veld speelde onze JO19-2 tegen de mannen uit Dronrijp en Menaldum en net als 3 weken geleden, toen de eerste teams tegen elkaar speelden was dit ook weer een wedstrijd waar alles op en aan zat. Vanaf minuut 1 gingen beide ploegen volop de strijd aan en was het hogergeplaatste DFC de ploeg die het meeste aan de bal was en iets makkelijker voetbalde. Met Jelmer op goal als solide sluitpost en Jurre en Jesse centraal achterin stond het  goed en omdat ook de backs Milan en Rick hun werk naar behoren deden werd er weinig weggegeven. Op het middenveld speelden Nick, Nanne en met name Harry een prima wedstrijd en voorin waren Maurice, Robbert en Jarno goed in beweging en waren zij lastig voor de verdediging van onze gasten. Toch werd het 0-1 voor DFC nadat een slecht weggewerkte bal voor de voeten van de vrijstaande linksbuiten kwam en deze van dichtbij Jelmer gemakkelijk kon passeren. De keeper van DFC voetbalde veel mee en stond steeds erg ver voor zijn goal wat hem na een half uur spelen duur kwam te staan, toen Robbert met een mooie boogbal de keeper wist te verrassen. 1-1,  dit smaakte naar meer en dit ging ook gebeuren want nog geen 5 minuten later was het Maurice die na een mooie pass koel bleef en de keeper wederom het nakijken gaf. En de koek was nog niet op want weer 5 minuten later was daar Jarno die vanaf rechts de bal mooi over de keeper heen schoot en zo voor een 3-1 voorsprong zorgde. Na de pauze was de verwachting dat DFC zou gaan stormen en met Maurice wat meer spelend vanaf het middenveld moest dit opgevangen worden. Maar de storm kwam niet want Stiens had het middenveld in handen waar Harry en Maurice buffelden en alle gaatjes dichten en Nanne voor de passing zorgde. Achterin stond het als een huis en was iedereen messcherp en voorin bleven Robbert en Jarno voor gevaar zorgen. Uit één van de vele counters was het wederom Robbert die de beslissende 4-1 op het scorebord zette en toen ook nog Nanne en Nick met een kopbal uit een mooie voorzet van Daan, scoorden was het feest compleet . Een verdiende overwinning voor de JO19-2 in een meeslepende wedstrijd waarin we het karakter van de beide leiders terug zagen. Als we dit iedere wedstrijd kunnen brengen dan is een hoge klassering in deze competitie zeker mogelijk. Met 5 overwinningen en 5 nederlagen doen we prima mee en wie weet wat er nog mogelijk is.