Rondje langs de velden bij de jeugd van S.C.Stiens – 9 april 2016

A1 nog 3 finales te gaan

Op bezoek in Sneek bij LSC was de opdracht duidelijk, winnen en hoe dat maakt in deze fase van de competitie niet meer uit. De bedoeling was direct gas geven en de tegenstander laten merken dat er voor hun niks te halen valt. Na 10 seconden staat het 1-0 voor LSC en dan hoop je maar dat het geen off-day wordt. Dat werd het gelukkig niet en voor de rust wordt de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Na de pauze loopt A1 uit naar 4-1 en het wordt uiteindelijk 2-5, de 3 punten gaan mee naar Stiens en dat was ook de enige opdracht.

Rick Spaanstra mocht na zijn mislukte transfer naar Duitsland weer eens in de basis beginnen en scoorde direct twee keer net als Fedde die al zijn arbeid vandaag ook eens beloond zag worden met goals, de andere treffer zetten we maar op naam van Christian.

Met nog drie wedstrijden te gaan blijft de achterstand op koploper SDS twee punten en kan de laatste wedstrijd op 7 mei thuis tegen datzelfde SDS dus de beslissing brengen. De opdracht is duidelijk nog drie keer winnen niet meer en niet minder.

Maximale score bij de C junioren

Na de teleurstelling van afgelopen zaterdag tegen koploper Balk was het de vraag of Aron zijn ploeg weer op scherp kon zetten tegen Blauw-Wit. Gelukkig pakten de mannen het goed op en werd er verdient met 0-2 gewonnen. De derde plaats is eigenlijk wel zeker en dat is op zich een prima prestatie. Voetballend doet C1 zeker niet onder voor de aanstaande kampioen maar op de beslissende momenten zat het dan ook net niet mee.

In Stiens speelde C2 tegen DTD en dit was de ploeg waar de eerste punten tegen gehaald moesten worden. Het begin was wat rommelig maar daarna was C2 veruit de beste ploeg en kwam DTD nauwelijks over de middenlijn. De 1-0 ruststand was wat aan de magere kant mede omdat het vernuft voor de goal ontbrak en omdat de buitenspelers het veld niet breed genoeg hielden. Na de pauze hetzelfde beeld een aanvallend Stiens wat ook enkele prima kansen kreeg en een DTD wat eigenlijk alleen maar kon verdedigen. Toch weet C2 nog twee keer te scoren en wint het overtuigend met 3-0 en zijn de eerste punten in de voorjaars competitie binnen.

Ja hoor het zit C3 eindelijk een keer mee, al drie keer op rij in de laatste minuten de punten verspelen en nu zelf in de laatste minuten een keer de overwinning pakken door een doelpunt van Rutger Terpstra. Dit stond in het app bericht van trainer Rick Landstra die hij mij stuurde en de opluchting en blijdschap was hier van af te lezen. Dat de tegenstander beter was en minimaal recht had op een punt deed er niet toe, maar wel dat de hele ploeg alles had gegeven en volgens Rick waren alle spelers “ man of the match”.

Wederom prima resultaten bij de D pupillen

Dat de D1 na de winterstop het veel beter doet blijkt onder meer uit het aantal punten en het soms prima spel zeker tegen de bovenste ploegen. Maar de wisselvalligheid is nog steeds groot en dat was tegen Warga/WWS ook zo. Thuis was van deze tegenstander nog met 8-2 verloren dus er was wat goed te maken. Voor de rust was het niet goed en stond er een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord. Trainer Sander Kars liet de mannen in de pauze weten wat hij ervan vond en wijzigde de tactiek om zo de ruimte die de tegenstander achter de verdediging weggaf optimaal te benutten. Dit pakte goed uit en door twee keer te scoren werd de uitstand 1-2 in het voordeel van D1.

Koploper D2 speelde thuis tegen concurrent Sint Jacob D1 en het team van Gerrit Winkel liet zien dat ze niet voor niks bovenaan staan. Met prima voetbal werd de tegenstander verslagen en dat dit slechts met 1-0 gebeurde was eigenlijk het enige minpuntje. Het beslissende doelpunt viel direct na rust na een mooie solo.

D3,het team van Peter-Paul had woensdag nog een inhaalwedstrijd gespeeld en na een 3-1 ruststand ging het daarna mis. Berlikum D2 kwam gesterkt of versterkt uit de kleedkamer en wist de achterstand om te buigen in een 3-5 overwinning. Drie dagen later was er kans voor revanche in Sexbierum en met een knappe 2-3 overwinning keerde men terug naar Stiens.

Tenslotte de D4 die zo graag de eerste punten willen halen en de kans daarop ook hadden tegen Lwd. Zwaluwen. Na een 2-0 voorsprong werd het net voor rust 2-1 en dat gaf de tegenstander weer het nodige geloof. Na de pauze bleek de tegenstander net wat te sterk en zodoende eindigde de wedstrijd in een 3-5 nederlaag.