Rondje langs de velden bij de jeugd van S.C. Stiens – 2 april 2016

A junioren doen goede zaken

Onze A1 speelde al om 09.30 tegen Terschelling en puntverlies in deze fase van de competitie zou de kans op het kampioenschap wel heel erg minimaal maken. De eerste helft was bij vlagen goed en met name Christiaan was moeilijk af te stoppen. Het was ook niet zo gek dat juist deze speler zowel de 1-0 als de 2-0 maakte, na goed voorbereidend werk van Youri en Fedde. Terschelling speelde met veel inzet en was af en toe best wel gevaarlijk maar gelukkig krijgt doelman Dennis net op tijd zijn vorm weer terug en onderstreepte dit met enkele prima reddingen. Na de rust was het spel slordig en werden er enkel mooie kansen gemist. Enkele spelers zaten totaal niet meer in de wedstrijd waaronder Youri die toch mocht blijven staan van Hendrik, onder het mom van “ bij hem weet je het nooit” en dit bleek weer een waarheid als de lachende koe. Met 3 doelpunten in de laatste 15 minuten werd het toch nog 5-0. Omdat ook koploper SDS weer won blijft het verschil 2 punten en komen er nog vier finales aan voor A1. Zaterdag uit naar LSC die uit de laatste 5 wedstrijden 12 punten haalden en dus zeker niet onderschat moeten worden.

Ook thuis speelde onze A2 en na de mooie uitoverwinning vorige week bij Jistrum was er alle vertrouwen om ook van Tzummarum te gaan winnen. Eerder schreef ik al over een bizarre competitie, waar A2 drie keer tegen dezelfde ploeg speelt en dan ook nog twee keer achter elkaar uit tegen dezelfde ploeg. Van de 12 ploegen aan het begin van de competitie zijn er nog 6 over en vandaar deze opzet van de KNVB. De tegenstander kwam met 10 man en verdienden een groot compliment voor het feit dat ze niet afbelden. De eerste helft was duidelijk voor Tzummarum en de 2-1 voorsprong voor rust was tegen de verhouding in.

Na de pauze viel je van de ene verbazing in de andere want de 3-1 was nog niet gevallen of het was al weer 3-2 inmiddels speelde Tzummarum nog met 9 man en daar was de 4-2 direct gevolgd door de 4-3. Dan een penalty voor de tegenstander maar deze werd gepakt door de uitstekende keepende Rick Landstra waarna de 5-3 en de 6-3 volgde . Nog gaf Tzummarum het niet op en uit een prachtige vrije trap werd het 6-4. Inmiddels stapte de volgende speler het veld uit met kramp en waren er nog 8 over. Toen was het verzet over en werd het uiteindelijk nog 8-4. Doelpuntenmakers, Rick , Remco, Niels, Barto 2x, Stefan en Robin 2x.

B junioren pakken mooie punten

In Sneek speelde B1 tegen SWZ en door het ontbreken van enkele spelers was de opstelling nogal gewijzigd t.o.v. de voorgaande wedstrijden. En dan zie je ook weer mooie dingen zoals het sterke spel van Lars als centrale middenvelder. Na de 1-0 en 2-1 achterstand wist B1 goed terug te komen maar meer dan een 2-2 gelijkspel zat er helaas niet in. De prima invalbeurten van de C1 spelers Rients en Hendrik mag nog wel even genoemd worden zeker na hun zware wedstrijd daarvoor tegen Balk C1.

In Leeuwarden was de wedstrijd van B2 tegen Blauw-Wit en voor de derde keer op rij werd er gewonnen. Na een snelle 0-2 voorsprong met prima voetbal werd het daarna een stuk minder en kwam B-W voor de rust nog terug tot 1-2 . Na de pauze werden er nog drie goals gemaakt door B2 en was de eindstand uiteindelijk 1-5. Trainer Hendrik Jansma was tevreden en doordat de selectie smal is hoeft er niet veel gewisseld te worden en raakt het team mede hierdoor steeds beter op elkaar ingespeeld.

Teleurstelling bij de C junioren

De topper afgelopen zaterdag was Stiens C1 tegen de koploper Balk C1 en er moest gewonnen worden om nog een klein kansje te houden op de eerste plek. De eerste helft was voor Stiens maar men kon dit niet omzetten in een voorsprong en met de 1-1 ruststand mocht Balk het meest tevreden zijn. Na de pauze een gelijk opgaande wedstrijd waarbij C1 makkelijker voetbalde maar niet echt gevaarlijk kon worden. Ook Balk had moeite om kansen te creëren mede door het goede verdedigen van Rients. De laatste 5 minuten ging Aron 1 op 1 spelen om toch nog iets te forceren maar zoals zo vaak valt dan de goal aan de andere kant. Na een onnodig weggeven vrije trap maakte Balk de onverdiende 1-2. Dat de trainer van Balk, Aron complimenteert met het goede spel van onze C1 is mooi en zegt ook wel iets over hoe dit team kan voetballen.

Ook voor C2 was het zaterdag weer net niet, in deze nieuwe competitie met zware tegenstanders kan men voetballend makkelijk mee met de tegenstander maar fysiek hebben de vele eerste jaars C junioren het moeilijk. En dat was ook nu zo, de vele kilo’s aardappelen die men in Sint Jacob eet betaald zich uit in grote forse jongens en net als met Tzummarum is dit verschil erg groot. De kansen waren er zeker wel maar als je niet scoort kun je ook niet winnen en dat deed de tegenstander 1x wel. Zaterdag tegen DTD, een ploeg die voor de winterstop werd verslagen en dus de kans om de eerste punten te pakken.

Tenslotte de C3 tegen VVT C1 een ploeg die al wat meer punten had verzameld dus ook dit zou lastig worden. Tot 10 minuten voor tijd was er niks aan de hand en stond er een mooie en verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord. Helaas ging het toch nog mis, na de 2-1 was er paniek en voelde VVT dat het nog kon. Ver in de blessuretijd viel toch nog de 2-2 en dat was voor spelers en begeleiding erg zuur.

D junioren doen het goed

De D1 speelde thuis tegen Berlikum een ploeg die wel wat hoger op de ranglijst stond maar zeker te pakken was en dat gebeurde ook. Dat het slechts 1-0 werd was eigenlijk onvoorstelbaar want de mooiste kansen werden gemist waardoor een monsterscore uitbleef maar de punten wel in Stiens bleven.

Op Ameland mocht D2 aantreden tegen Geel-Wit D2 en de reis op zich is natuurlijk al een prachtig gebeuren. Zonder de trainer maar met de Fam vd Zee als begeleiding werd er een mooie 1-3 overwinning meegenomen naar Stiens en staat de D2 ongeslagen bovenaan.

De D4 zit in een zware competitie en moest het opnemen tegen Ouwe Syl D1, jammer dat de KNVB maar niet wil inzien dat D1 ploegen bij elkaar in één competitie moeten en niet tegen D4 teams moeten spelen. De grote nederlaag was dan ook heel logisch en moet maar snel vergeten worden.