Rondje langs de velden bij de jeugd van S.C.Stiens – 19 maart 2016

Met de wetenschap dat koploper SDS A1 in Dronrijp had gewonnen ging S.C. Stiens A1 in de middag op bezoek bij de nummer drie GAVC. Na drie gelijke spelen moest er vandaag gewonnen worden om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Gelukkig was dat besef vandaag aanwezig en na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk door goals van Fedde en Youri 0-3. De verdiende overwinning was mede te danken aan het sterke spel van Maarten en Teun die als centraal duo een sterke wedstrijd speelden.

Onnodig verlies A2

In Jistrum speelde onze A2 tegen een combinatie van Noordbergum en Jistrum en verloor onnodig met 3-1 na een 1-1 ruststand. Het wonderschone doelpunt van Sjoerd Faber moet zeker wel even genoemd worden net als het debuut van leider Ruben Smidt die ondanks zijn leeftijd van 22 jaar gewoon even mee mocht doen van de scheidsrechter. Zaterdag gaat A2 opnieuw naar Jistrum in deze bizarre competitie waarin de teams elkaar drie keer ontmoeten.

B1 tegen een sterk Blauw-Wit

In Stiens speelde B1 tegen Blauw-Wit en dit was op papier een sterke tegenstander die vorige week de koploper nog had verslagen. In de eerste 20 minuten kwam B1 niet aan  voetballen toe, wat zo wie zo onmogelijk is op het dramatische hoofdveld. Blauw-Wit zette snel druk en hierdoor werden er veel fouten gemaakt wat al snel twee doelpunten opleverde. Na de 0-3 leek een grote nederlaag onafwendbaar maar gelukkig herstelde B1 zich enigszins en kwam het langzaam wat beter in de wedstrijd. Na een prachtige solo wist Maurice de stand voor rust nog terug te brengen tot 1-3 en kwam het geloof weer terug.

Na de pauze, met Wessel als aanjager waren de rollen omgedraaid en was Stiens de betere ploeg. Duels werden nu wel gewonnen en Blauw-Wit kwam onder druk te staan. Na een mooie aanval kwam de bal bij Timo die de vrijstaande Wessel aanspeelde en het was 2-3. Helaas lukte het niet om door te drukken mede ook omdat Blauw-Wit zich herstelde en in de laatste minuut wisten zij uit een counter nog de 2-4 te scoren. Zoals zo vaak begint B1 slap aan een wedstrijd en zien we de tweede helft wel een team wat ervoor gaat, erg jammer, als we dit de hele wedstrijd kunnen brengen dat moeten de laatst vier wedstrijden gewonnen kunnen worden om zo het seizoen met een goed gevoel af te kunnen sluiten.

B2 in derby tegen Wykels B1

Ook thuis speelde de B2 en wel in de derby tegen Wykels B1 en na de 0-8 overwinning van vorige week wist B2 ook nu te winnen. Voor de pauze was B2 de beter ploeg en kwam men verdiend op voorsprong door een prachtige vrije trap van Jelmer-Jan. Na de rust werd het al snel 2-0 en dat betekende dat Wykels alles of niks ging spelen en de druk opvoerde. Met een mooi afstandsschot keert de spanning terug maar mede dankzij het uitstekende spel van gelegenheids laatste man Jurgen Terpstra blijven de punten in Stiens.

Verlies alle C-teams

De ploeg in vorm, C1 ging op bezoek bij FC Harlingen de nummer laatst in de competitie en dat zou normaal drie punten moeten zijn. Het liep anders, na een 1-0 achterstand kwam er wel de 1-1 maar daar bleef het bij, ondanks de vele kansen die er waren. Helaas de bal wilde er niet in en tot overmaat van ramp werd er ook nog een glaszuiver doelpunt afgekeurd, waarbij de bal duidelijk over de lijn was. Dat de KNVB scheidsrechter na afloop aangeeft dat hij zich vergist heeft maakt het dan nog extra zuur.

In leeuwarden verloor C2 totaal onnodig de wedstrijd tegen Frisia C4 en waren de beide trainers Jordi en Tim zeer teleurgesteld over het vertoonde spel.

Ook C3 kon geen punten bij schrijven, na een 1-0 voorsprong en tevens ruststand werd er met 1-5 verloren van Friese Boys.

D1 verliest nipt van de koploper

Tegen koploper Broeksterwalden liet D1 maar weer eens zien dat het prima kan voetballen en ze veel te laag op de ranglijst staan. Ondanks de 2-1 nederlaag kon men toch met opgeheven hoofd het veld verlaten.

In Stiens moest D3 tegen Frisia en speelden de jongens van Peter-Paul een prima wedstrijd. Na de 2-0 werd het nog een klein beetje spannend maar uiteindelijk was de 2-1 overwinning dik verdiend en waren de eerste drie punten in de voorjaarsreeks binnen.