Rondje langs de velden bij de jeugd van S.C.Stiens 14-mei 2016

A junioren kansloos ten onder tegen Veenwouden

Met de teleurstelling van vorige week waarschijnlijk nog in het hoofd, begon A1 aan de nacompetitie tegen de nummer 3 uit de andere 1e klasse. Na een gelijk opgaand begin waarin beide ploegen niet of nauwelijks gevaarlijk werden was het toch Veenwouden wat de score wist te openen, een ongevaarlijke voorzet ging er wel op een hele vreemde manier in maar ook deze goals tellen. Nog geen vijf minuten later wist Youri na een knappe aanname de bal hard in de goal te schieten en zo was de stand weer gelijk. Na een half uur spelen neemt Veenwouden dan opnieuw een voorsprong nadat de verdediging de bal tot twee keer toe tegen een eigen speler aanschiet ploft de bal precies voor een speler van Veenwouden die knap inschiet en de bal buiten bereik van Dennis in het doel ziet gaan.

Nog in diezelfde minuut wordt de bal, door snel druk te zetten veroverd door Veenwouden en met een steekbal komt de spits alleen voor Dennis en de stand is 1-3. Na de pauze komt Luuk voor Edser en is de opdracht zo snel mogelijk de aansluit treffer te scoren en die komt er ook. Uit een vrije trap van Arjen weet Danny de bal net aan te raken en de bal verdwijnt in de verste hoek 2-3 . Er is weer hoop en Stiens zet aan er komen ook wat kleine kansen, het is dan wederom Danny die prima inkopt maar helaas kopt hij de bal snoeihard tegen de lat.

Met Thimo en Jurre voor Niels en Martin begint A1 dan aan het laatste half uur, maar in plaats van de gelijkmaker valt de goal aan de andere kant waar de aanvallers van Veenwouden veel te veel ruimte krijgen 2-4 dus. Weg is de hoop op een goed resultaat en als er wederom enkele persoonlijke fouten gemaakt worden loopt Veenwouden ook nog uit naar een geflatteerde 2-6 overwinning. De opdracht voor de uitwedstrijd is bijna onmogelijk maar het kan nog, en er bestaat ook nog zoiets als eergevoel dus mannen we rekenen erop dat jullie nog één keer alles geven en het seizoen waardig afsluiten.

B2 wint met ruime cijfers en pakt het kampioenschap

Met nog twee wedstrijden te gaan kon B2 zaterdag al kampioen worden als er gewonnen zou worden van Blauw-Wit. Het zelfvertrouwen was groot en van spanning was niks te merken, zelfs niet toen de gasten brutaal de leiding namen. Aan de hand van de uitstekende spelende Nanne werd de achterstand al snel omgebogen in een ruime 6-1 voorsprong bij rust en kon het dus niet meer misgaan. Ook in de tweede helft gingen de spelers rustig door met scoren en werd het uiteindelijk 10-2 en kon het feest beginnen. Een groot compliment gaat zeker uit naar Hendrik Jansma die als trainer de ploeg heeft geleerd hoe je met elkaar moet voetballen en de spelers op de juiste plaats heeft gezet. Bovendien heeft Hendrik vrijwel het hele seizoen alles alleen moeten doen omdat er geen leider te vinden was en dat maakt de prestatie des te groter. Hendrik, namens S.C.Stiens bedankt voor je geweldige inzet.

C junioren winst en verlies

Afgelopen dinsdagavond verspeelde C2 zijn kleine kans op het kampioenschap in Hallum tegen de Wykels. Na een 1-0 ruststand werd er onnodig met 3-1 verloren na een zeer slechte tweede helft waarin we werden afgetroefd op felheid, slimheid en duelkracht.

Afgelopen zaterdag wachtte dan de koploper Sint Jacob en kregen de mannen van Jordi en Tim de kans op revanche. Met prima spel werd het 1-1 waar een overwinning zeker mogelijk was geweest.

De C3 moest op bezoek naar VVTC1 en volgens trainer Rick was de eerste helft de slechtste van het seizoen. De tweede helft ging het qua voetbal een stuk beter maar de nederlaag was wel erg ruim 8-1. We zullen het maar houden op de vroege aanvangstijd van 8.45 waardoor iedereen nog niet helemaal wakker was.

D junioren D2 ongeslagen kampioen

De D1 speelde thuis tegen Frisia en speelde een matige eerste helft die afgesloten werd met een 0-2 achterstand. Na de rust een herboren D1 wat met goed voetbal en veel inzet Frisia vastzette op hun eigen helft en de nodige kansen creëerde. Helaas werd het goede spel niet beloond met doelpunten en bleef de stand 0-2 , jammer en onverdiend maar D1 kan terugzien op een prima tweede seizoenshelft waarin het team enorm gegroeid is.

Dan onze D2 het team van trainer Gerrit Winkel en leider Henk v.d Zee stonden donderdagavond klaar voor hun kampioenswedstrijd tegen de Lauwers. Helaas kwamen de bezoekers niet opdagen en moest het feest uitgesteld worden naar afgelopen zaterdag. Met een klinkende 9-0 overwinning lieten de spelers van D2 zien dat ze in deze competitie oppermachtig waren en met nog drie wedstrijden te gaan is het kampioenschap nu al binnen. Een prachtige prestatie van spelers en begeleiding, gefeliciteerd.

In Berlikum verloor de D3 met nipte cijfers van de D2 van Berlikum 2-1, in een competitie waarin ze hebben laten zien qua voetbal niet minder te zijn dan de andere ploegen. We kunnen dan ook rustig zeggen dat deze jongens het prima hebben gedaan zowel in de najaars als in de voorjaarscompetitie.

De D4 speelde een spectaculaire wedstrijd tegen Ouwe Syl D1 en verloor zeer ongelukkig en onverdiend met 4-6. Jammer dat er twee doelpunten vielen in de toegekende blessuretijd van maar liefst vijf minuten wat D4 uiteindelijk de punten kostte. Ook de toegekende penalty aan Oude Syl was volgens trainer Rob zeer discutabel waardoor het al met al wel erg tegenzat.