Rondje langs de velden bij de jeugd van S.C. Stiens – 07 mei 2016

A1 niet opgewassen tegen sterk S.D.S.

Afgelopen zaterdag was het dan zover, om 10.30 uur speelde A1 om het kampioenschap van de 1e klasse tegen S.D.S. Twee grote spandoeken, wederom beschikbaar gesteld door onze hoofdsponsor Haan Reclamewerk, vuurwerk , rookbommen en zeker tweehonderd toeschouwers zorgden voor een geweldige entourage. Nadat beide teams in een line-up het veld waren opgekomen kon de wedstrijd dan echt beginnen. De eerste twintig minuten waren duidelijk  voor S.D.S. die met hun drie snelle voorhoedespelers een geweldig wapen in huis hadden. Toch was het S.C.Stiens dat in een omschakelmoment de leiding nam door een doelpunt van Martin die zijn voorzet over de keeper via de binnenkant paal in de goal zag vliegen. Je denkt dan dat de voorsprong vertrouwen geeft en dat de spanning uit de benen weg is maar dit bleek niet het geval. Al snel viel de gelijkmaker en wel uit een corner waar Dennis onder de bal doorging en de bal min of meer in één keer in het doel belande. Nog nauwelijks bekomen van deze tegenvaller was het wederom S.D.S. dat uit een snelle counter de 1-2 op het scorebord zette. Het spel van A1 bleef onrustig met veel onnodig balverlies waardoor het via de combinatie niet gevaarlijk werd . Dit werd het wel uit corners en daaruit viel ook de gelijkmaker van Edser. De laatste tien minuten voor rust waren voor Stiens en had het pech dat ballen van de lijn werden gehaald en dat een kopbal op de lat belande. In de laatste minuut had Fedde moeten scoren maar in plaats van direct te schieten kapte hij één keer teveel. De ruststand was dus 2-2 en alles was nog mogelijk ondanks het feit dat veel spelers totaal niet in de wedstrijd zaten en S.D.S. sterker in de duels was.

Na de rust begonnen beide teams onrustig waarbij Stiens wel meer in de aanval was. Dan het breekpunt in de wedstrijd, een diepe bal over de rechterkant en de rechtsbuiten schiet vanuit een moeilijke hoek de bal in de verste hoek, 2-3 dus. Nu komt het aan op mentale veerkracht maar helaas bleek onze tegenstander daar beter in te zijn, het middenveld kwam maar niet over het dode punt heen en ook onze aanvallers konden nog zelden een duel winnen. De 2-4 was dan ook de genadeklap en ook al was er nog ruim een kwartier te spelen je voelde dat het er niet meer in zat. De conclusie is dat S.D.S. op basis van de tweede helft de terechte winnaar en dus kampioen is geworden en dat een team van Stiens wederom is afgetroefd op mentaliteit en de absolute wil om te winnen. Zaterdag wacht voor de nacompetitie wederom een vechtploeg en wel Veenwouden, kans voor revanche dus.

B junioren boeken vier overwinningen

Vorige week maandag en afgelopen vrijdag speelde B1 zijn laatste twee wedstrijden van het seizoen en door de vele afwezige vakantiegangers stonden er vele C junioren in het veld. Maar zowel Gorredijk als ook Workum moesten er aan geloven. De wedstrijd tegen Gorredijk werd door een benutte penalty van Lars beslist, 1-0 dus en tegen Workum werd er met 1-3 gewonnen waarbij er wel moet worden gezegd dat een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven. Met negen punten uit de laatste drie duels is B1 sterk geëindigd.

Dan onze B2, koploper en vast van plan om de titel te pakken. Zaterdag werd er na een ruststand van 2-0 met maar liefst met 9-0 gewonnen van de Feanstars. Gisteravond was dan de kraker tegen WTOC B1, de nummer twee van de competitie en een ploeg met veel fysiek sterke spelers. Omdat beide ploegen nog twee keer tegen elkaar moeten spelen is er dus nog van alles mogelijk.  Maar wat een geweldige wedstrijd maakte B2 ervan en ondanks het zeer fysieke spel van de thuisploeg bleef B2 fier overeind en counterde het naar een fantastische 1-7 overwinning. Zaterdag kan B2 kampioen worden als er thuis gewonnen wordt van Blauw-Wit, de aanvang is om 12.30 uur en we hopen op veel publiek.