Hernieuwd S.C. Stiens zet vv DTD simpel aan de kant

De eerste bekerwedstrijd tegen Zeerobben werd geflatteerd verloren. De wedstrijd tegen het sterke Den Helder leverde een 4 4 gelijkspel op. Ondanks die resultaten was iedereen positief over het team en spelopvatting van S.C. Stiens. Thuis tegen vv DTD kon het team van René Dijkstra het aan het thuispubliek laten zien en daar slaagden ruimschoots in.

Vanaf de eerste minuut nam S.C. Stiens het initiatief in de wedstrijd en dwong vv DTD meteen achteruit. Iedereen kon meteen zien dat het voor het team van trainer Marius Hendriks geen gemakkelijke middag in Stiens zou worden. Met maar liefst zes nieuwe spelers in de basis was het spel van S.C. Stiens erg verzorgd. Spelers vonden elkaar gemakkelijk en er waren zeer fraaie aanvallen te zien. S.C. Stiens liet het thuispubliek even wachten op de 1 – 0, maar na de 1 – 0 van Almer Hietkamp ging het snel. Kort daarna werd de snelle Tim Bijkerk in de zestien gevloerd en Stefan de Vries maakt uit de strafschop de 2 – 0. Op basis van het vertoonde spel was toen de wedstrijd al wel beslist. DTD probeerde het natuurlijk wel. Steffan Hansma gaat dan voorop in de strijd, maar ook hij slaagde er niet in de verdediging van S.C. Stiens echt op de proef te stellen.

Toch moest S.C. Stiens oppassen voor de ruimte achter de verdediging, maar keeper Evert van Schepen keepte attent door ver van zijn goal te staan en had goed zicht op de lange bal. Als DTD al hoop had om terug te kunnen komen in de wedstrijd was het scheidsrechter Schram die die hoop de kop indrukte. Keeper Rutger Bijlsma kwam met een te hoog geheven been inzweven op Almer Hietkamp. Bij scheidsrechter Schram was er geen twijfel en stuurde Ruther Bijlsma met rood weg. Tim Bijkerk plaatste de vrije trap heel knap in de kruising en nog voor de rust stond het al 3 – 0.

Meteen na rust zette S.C. Stiens nog even aan en vrij snel werd het 5 – 0. S.C. Stiens probeerde daarna nog wel om de score nog wat hoger op te schroeven en dat had eigenlijk ook gemoeten, maar mogelijk stond de blik al op de belangrijkere uitwedstrijd tegen Zwaagwesteinde gericht. S.C. Stiens liet een prima indruk achter op het nieuwe hoofdveld en dat geeft vertrouwen. Ate Ruisch is aanwinst op het middenveld. Zijn loopacties zijn prima en van zijn inzicht gaan we in Stiens zeker genieten. Met Tim Bijkerk op links heeft S.C. Stiens er een zeer gevaarlijke aanvaller bij. Rene Pauw en Tom Cats stonden zeer sterk te spelen in de achterhoede en Arjen Dotinga speelde op linksback een prima wedstrijd.

Op basis van het vertoonde spel en het opvallend weinig gemopper is S.C. Stiens wel klaar voor de competitie. Volgende week spelen ze uit tegen promovendus Zwaagwesteinde.