Terecht verlies voor JO11-1!

Waar het de voorgaande wedstrijd heel goed ging, ging afgelopen zaterdag uit tegen Warga te veel fout. Dit resulteerde uiteindelijk in een 5 – 2 verlies.

JO11-1 ging enigszins gehavend de wedstrijd in omdat zowel Kars als Sander Boonstra licht geblesseerd waren. Het leek alsof de koeien net van het veld waren gehaald, van gras was weinig sprake op dit veld, maar daar hadden zowel JO11-1 als Warga last van.

Stond JO11-1 vorige week snel op een 2 – 0 voorsprong, tegen Warga was dit omgekeerd en keek JO11-1 na 5 minuten tegen een 2 – 0 achterstand aan. Warga had geleerd van de 1e wedstrijd, speelde veelal de lange bal waar JO11-1 het moeilijk mee had. Het positiespel kwam niet op gang en JO11-1 ging mee in het fysieke maar faire spel van Warga en dat is nu juist niet datgene waar de kracht van JO11-1 ligt. Warga profiteerde optimaal van dit spel en bracht de stand zelfs op 3 – 0. Vlak voor rust kon JO11-1 toch nog iets terug doen en zochten de mannen met een 3 – 1 achterstand de kleedkamer op.

Tijdens de rust waren de mannen duidelijk, dit kon zo niet, er werd te weinig overgespeeld, het positiespel leek nergens op en iedere bal werd eenvoudig ingeleverd bij de tegenstander, dat moest in de 2e helft anders. Prachtig om te horen hoe deze mannen nu al weten hoe het niet moet, maar ook aangeven hoe het wel moet, mooi groepje!

De 2e helft liet een totaal ander JO11-1 zien en datgene wat was gezegd in de kleedkamer werd ook uitgevoerd. Warga werd onder druk gezet en deze schrijver heeft minimaal 4 100% doelrijpe kansen geteld, jammer genoeg werden deze niet verzilverd. De scheidsrechter onthield JO11-1 een 100% penalty (5 meter voor doel een speler neerhalen en dan een vrije trap geven is lichtelijk vreemd) en aan een doelpunt van Warga ging een forse overtreding vooraf.  Natuurlijk verliest JO11-1 de wedstrijd niet door de scheidsrechter, maar laten we het erop houden dat deze belangrijk voor Warga was op het juiste moment. De wedstrijd wordt door JO11-1 eigenlijk verloren doordat Warga optimaal profiteert van het mindere spel van JO11-1 en dat kan natuurlijk gebeuren.

Komende zaterdag staat een belangrijke wedstrijd op het programma en wordt thuis tegen A.V.C. gespeeld. Bij winst doet JO11-1 nog volledig mee voor het kampioenschap, graag tot a.s. zaterdag om 10.15 uur op sportpark It Gryn.