S.C. Stiens ME 1 Kampioen

Zaterdag 21 mei zijn de meiden van S.C. Stiens ME1 voorjaarskampioen geworden in de 1e klasse. In maart begonnen in een poule met alleen mar najaarskampioenen. Kon zaterdag 21 mei het voorjaars kampioenschap binnen gehaald worden. Een aantal zware wedstrijden achter de rug en een midweekse superoverwinning op Sneek, gingen ze op weg naar Franeker om daar de benodigde 3 punten binnen te halen. De eerste helft stond vol van spanning en Franeker was net even iets feller als onze meiden dus de 1-0 was daarom terecht, gelukkig werd daarna de draad van de hele competitie opgepakt en begonnen de meiden te strijden als leeuwinnen. Voor de rust kwam dan ook de terechte 1-1.

Na de rust en een kleine omzetting in de opstelling werd er goed en mooi gevoetbald en waren de Stiens meiden duidelijk beter als hun tegenstander. Na 10 minuten viel toe ook de verdiende 2-1 en niet veel later de 3-1. Daarna werd de wedstrijd rustig uitgevoetbald en na het eindsignaal kon de vlag in top. Kampioen in de kampioenspoule van Friesland. Dan kan je denk ik wel zeggen dat ze kampioen van Friesland zijn. Daarna natuurlijk werd het kampioenschap natuurlijk volop gevierd met patat in de Stienser kantine.

De meiden die dit ongeslagen kampioenschap hebben gehaald: Nynke Brouwer, Ilza de Vries, Amarens Rodenhuis, Moira Belles, Silke van Loon, Esmee Dankert, Terra van Palmhoven, Bente Palma, Esmée Terpstra en Annejin Anjema.

Samen met leider Sikke Brouwer en trainer Hans Terpstra hebben ze een niet te vergeten seizoen gehad.