De koploper op bezoek bij MO17-2

Zwaluwen, de ploeg die 7-3 hadden gewonnen van Blauw Wit MO17-1. Het zou een pittige wedstrijd worden voor ons. De wedstrijd werd lekker fel gestart en al snel bleek wat de intenties van Zwaluwen was, lange bal naar voren en de spits laten rennen, overigens wel een erg goede spits en al na 2 minuten was daar de eerste waarschuwing.

Na een fraaie aanval van onze kant die eindigde met een schot van Hannah op de keeper, werd er een corner genomen die in het wilde weg werd weggetrapt door Zwaluwen en het was de spits van Zwaluwen die het op een lopen zette. 1 op 1 met Barber schoot ze naast. Drie minuten later was het wel raak, wederom een counter van Zwaluwen, de spits kreeg net wat teveel ruimte en de bal lag in het net. Daarna ging het gelijk op zonder echt kansen te creëren. Waar wij wat makkelijker speelden was het Zwaluwen die met de lange bal gevaar probeerde te stichten. In de 20e minuut was het Anniek die de bal knap vanaf rand 16-meter gebied richting de bovenhoek schoot, helaas zat er niet genoeg vaart achter en wist de keeper van Zwaluwen de bal net naast te tikken. Uit de corner van Britt volgde een schot van Hannah die net naast het doel belandde. In de 32e minuut was het wederom raak voor Zwaluwen, de spits pakte een afvallende bal op en wist van 25 meter raak te schieten, 0-2 de stand en gezien de verhoudingen niet bepaald terecht.

In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week werd er vandaag bij vlagen aardig gevoetbald en werd er bovenal samen gevoetbald, een compliment voor de meiden. Ondanks de 0-2 achterstand bij rust was er vertrouwen en Zwaluwen wist er maar moeilijk doorheen te komen.

In de tweede helft hielden wij het spel van de eerste helft vol, er werd met een prima instelling gevoetbald en kleine kansjes dienden zich aan, helaas resulteerden deze niet in een doelpunt. In de 55e minuut werd Tara diep gestuurd door Laura, één mannetje voorbij, in de zestien meter nog maar een mannetje voorbij waardoor ze alleen voor de keeper kwam te staan maar ook dit keer was het de keeper die redding bracht en de bal naast het goal tikte. Ook Zwaluwen bleef gevaarlijk op de counter maar tot echte doelpogingen leidde dit niet. De tijd tikte helaas door in ons nadeel en ondanks de verhoudingen op het veld betaalde dit zich niet uit in een doelpunt voor ons. Sterker nog, he was Zwaluwen met het slotakkoord, door een kleine miscommunicatie achterin kreeg de spits van Zwaluwen de bal uit de kluts mee en wist de bal achter Barber te schieten.

Ondanks de nederlaag hebben we onze rug gerecht en laten zien dat we zeker wel kunnen voetballen. Volgende week volgt Franker MO17-1 uit, de volgende tegenstander in deze pittige competitie.