JO11-1 trein dendert door!

Wind, regen en kou, het was niet het voetbalweer bij uitstek; ondanks het slechte weer is de 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie in een terechte overwinning geëindigd voor JO11-1.

De voorjaarscompetitie van JO11-1 speelt zich weer af in de 2e klasse, daar waar de 1e klasse (na de meer dan prima verlopen najaarscompetitie in de 2e klasse) een mooie uitdaging was geweest. Gelukkig zijn de tegenstanders in de 2e klasse van hoog niveau en moet JO11-1 vol aan de bak. Zaterdag 25 februari jl. was de tegenstander SJO Warga WWS JO11-1 en geen onbekende van JO11-1. In de najaarscompetitie was tegen dit team in de thuiswedstrijd nog met 3-6 verloren en was dit team één van de kampioenskandidaten.

Trainer Sander Kars had de mannen met een duidelijk aanvalsplan het veld ingestuurd, maar dat kwam de eerste minuten van de wedstrijd niet uit de verf. Warga drukte JO11-1 naar achteren en JO11-1 leek even van slag te zijn. Nadat de 1e minuten waren gespeeld nam JO11-1 de touwtjes in handen, maar desondanks was het Warga dat uit een corner met een rake kopbal keeper Cas verschalkte. JO11-1 ging echter door met datgene waar zo o zo goed in zijn, nl. het goede positiespel in combinatie met individuele acties.

Vandaag nam de onnavolgbare Kars Meijer het initiatief en hij was een ware plaaggeest voor de verdediging van Warga. Zijn individuele acties waren een lust voor het oog, het leek alsof Kars de bal aan een touwtje had en iedere actie gaf direct gevaar voor de goal. Het was dan ook een kwestie van tijd dat JO11-1 de stand op gelijke hoogte had gebracht. JO11-1 had kansen genoeg, echter het vizier stond niet altijd op scherp, waardoor maar met een 2 – 1 voorsprong de kleedkamer werd ingegaan.

De tweede helft had JO11-1 de harde wind tegen en werd het weer er niet veel beter op. Kou of niet, JO11-1 speelde Warga compleet van de kunstgrasmat en door de uitstekend spelende verdediger Lars Schiphof werden aanvalsdriften van Warga snel te niet gedaan. Kwam er dan toch een aanval van Warga door dan was daar keeper Cas die zijn doel met prima reddingen schoon hield.

Uiteindelijk was het spits Lars van der Pol die met een mooie schuiver de 3 – 1 op het scorebord zette en daarmee de verdiende overwinning veilig stelde. Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor JO11-1, dan is SJO Broekster Walden JO11-1 de tegenstander. Aanvang 10.15 uur, graag tot dan!