Gehavend JO11-2 verliest

De ene week is de andere niet…. Vandaag moesten de jongens het opnemen tegen MKV’29 JO11-3 uit in Leeuwarden. De ziekenboeg van JO11-2 werd deze week uitgebreid met Kamaal Ibrahim. Door het twee wekelijks missen van onze nummer 10 Jayden Dijkstra en de langdurige blessure van onze vaste keeper Joran Keizer hadden we maar 6 spelers.

De wedstrijd tegen MKV’29 was al eens eerder verzet dus ging de leiding opzoek naar versterking. Deze werd gevonden in de persoon Niels Kloosterman. Achteraf bleek dit een goede keuze.

MKV’29 had een compleet elftal op de been en had eerste helft 5 wisselspelers langs de kant. Dit zorgde ervoor dat er continu een fit team op het veld stond. Onze spelers moesten daarin tegen vol aan de bak. Er kon door het ontbreken van wisselspelers geen beroep worden gedaan op de bank. Een sterk fysiek MKV koos volop de aanval en al snel stonden onze jongens met 4-0 achter. Ook voor SC Stiens waren er kansen. Mooi overspel tussen de gebroeders Kloosterman (Niels en Lars), zorgde voor een mooie voorzet op Iman Pad. Deze schoot rakelings over. Met nog enkele doelpogingen waarbij de bal op de lat eindigde gingen we de rust in met een 4-0 achterstand. Een aantal jongens vielen de eerste helft op. Zo speelde onze gastspeler Niels Kloosterman de sterren van de hemel. Met veel loop werk zorgde hij ervoor dat hij continu aanspeelbaar was of zo nu en dan als jongste speler van het veld de bal veroverde. Niek Finnema die ook een blessure had aan zijn hak, werkte als een paard en moest af en toe de pijn wegbijten. Op karakter en dat heeft ie, speelde hij de hele wedstrijd uit.

Het was de kunst om in de tweede helft een doelpuntje mee te pikken. Opzoek naar de beperkte mogelijkheden ging SC Stiens in de aanval. Wederom uit mooi overspel werd Joël vd Velden aangespeeld en die zorgde dat de nul van het scorebord verdween. Maar daar zou het dan ook bij blijven. Vandaag kwamen we met name fysiek wat te kort en misten we te veel de vaste waarden zoals keeper Joran, Goalgetter Jayden en Linksmid Kamaal Ibrahim. Doordat Tycho Kuijer de plaats van Joran moest overnemen, misten we achter in een verdediger en had Bauke Janse het vandaag samen met Niek Finnema het extra druk. Al dit gemis van spelers tekende de wedstrijd helaas….

De eindstand werd bepaald op 9-1. Met het gemis van onze spelers moesten we het er maar mee doen. Aan het weer heeft het niet gelegen, want dat verdiende een tien. Volgende week hopen we op een completer team.

Langs deze weg willen we gastspeler Niels Kloosterman bedanken voor zijn geweldige inzet. Ondanks dat hij de jongste speler van het veld was en we het moesten opnemen tegen jongens met confectie maat 164/170, stond hij vandaag zijn mannetje Complimenten!

Volgende week 9:00 uur thuis tegen SC Franeker.