S.C. Stiens – Vrouwen 1

Na 7 weken voorbereiding is Vrouwen 1 afgelopen zaterdag gestart aan een nieuw seizoen in de landelijke Hoofdklasse. De wedstrijd in Zwolle tegen debutant Berkum eindigde in een 2-2 gelijkspel. Leanne Ringelberg zorgde in de laatste minuut ervoor dat met haar doelpunt er nog een punt kon worden mee teruggenomen naar Stiens. Dit was gezien het wedstrijdbeeld overigens terecht.

Op zaterdag 1 augustus is er gestart met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Er zijn een aantal oefen- en bekerwedstrijden gespeeld met wisselend succes.  Zo was er voor de beker een overwinning tegen Helpman, een nederlaag tegen Oranje Nassau 2 en een gelijkspel tegen Heerenveense Boys. Hierdoor werd S.C. Stiens dit keer op doelsaldo vroegtijdig uitgeschakeld voor een vervolg in het landelijk bekertoernooi.

Komende zaterdag volgt de tweede wedstrijd voor de competitie tegen de enige andere Friese-Hoofdklasser, Heerenveense Boys. Een Friese derby zou je het om die reden kunnen noemen. De teams kennen elkaar inmiddels  door en door en zijn in de regel redelijk aan elkaar gewaagd. Dit bleek ook in de bekerwedstrijd in Heerenveen van 2 weken geleden die in een 1-1 gelijkspel eindigde. 

Zaterdag is het natuurlijk veel belangrijker nu er gespeeld wordt voor de competitie. De start van Heerenveense Boys was afgelopen zaterdag overigens uitstekend met een knappe 3-2 overwinning op RCL. Ze zullen natuurlijk proberen hier zaterdag in Stiens een goed vervolg aan te geven. De vrouwen van S.C. Stiens willen natuurlijk de punten in eigen huis zien te houden. Het wordt daarom weer een spannende Friese-derby. De vrouwen van S.C. Stiens kunnen de steun van de supporters weer goed gebruiken. Komt allen! 

De wedstrijd vrouwen S.C. Stiens – Heerenveense Boys begint om 15.00 uur.

Categorieën: