Rondje langs de velden bij de JO19-1 en JO19-2

S.C. Stiens wint ook lastige uitwedstrijd tegen S.C. Franeker

Op deze laatste zaterdag voor de winterstop stond de wedstrijd tegen Franeker op het programma en met de wetenschap dat zij de laatste wedstrijden weer  prima uitslagen hadden neergezet  en wij toch wat minder vorm vertoonden was de verwachting dat dit weleens een zware wedstrijd kon worden. Met Timo en Edser nog in de lappenmand , was de basis elf gelijk aan vorige week, waarbij de niet fitte Danny en Wessel wel moesten spelen. Gelukkig was Maurice wederom bereid om op de bank plaats te nemen net als Harry zodat we toch met 13 konden vertrekken. Als grensrechter hadden we Theo Rijpstra, leider van JO19-2 die na de wedstrijd direct met onze wissels doorreed naar Oosterlittens, voor hun wedstrijd, wat maar weer aangeeft hoe goed de samenwerking tussen beide teams verloopt dit seizoen. Dan de wedstrijd, waar Stiens vanaf de eerste minuut scherp begint  en direct het initiatief neemt, waarbij Franeker  met twee grote snelle spitsen speelt en loert  op de counter. Na een kwartier spelen gaat Arjen handig om de laatste man heen die hem nog net onderuit kan halen en de vrije trap net buiten de zestien is daar. Arjen zelf gaat achter de bal staan en schiet hem fantastisch in de kruising, een heerlijk doelpunt en de voorsprong is daar. Hierna hebben we het even wat moeilijker en zijn we de bal te snel kwijt. Bij een snelle counter over rechts wordt de bal in de korte hoek geschoten maar gelukkig kan Dennis zijn voet daar nog net tussen krijgen en blijft het 0-1. Na een klein half uur krijgen we een corner te nemen en deze wordt door Jelle, onze kopspecialist prachtig terug gekopt voor de goal waar Arjen wederom de keeper kan passeren 0-2. De ontlading in het veld is groot en de frustratie bij Franeker groeit, wat resulteert in twee gele kaarten na harde overtredingen op Wessel. Maar ook Franeker krijgt een grote kans als hun spits alleen voor Dennis de bal op de buiten kant van de paal schiet. Vijf minuten voor de rust wordt het dan ook nog 0-3 als Wessel na een mooie steekpass van Luuk alleen voor de keeper rustig blijft en beheerst scoort. In de laatste minuut voor de pauze staan we met veel mensen voor de bal en worden we toch verrast in de omschakeling waarbij de spits tussen onze verdedigers naar de grond gaat en de scheids de bal op de stip legt. Dit zijn de momenten waar we als team van moeten leren en een 0-3 voorsprong moeten koesteren. Gelukkig weet Dennis op zeer fraaie wijze de 11 meter te stoppen zodat we toch met een comfortabele voorsprong kunnen gaan rusten.

De boodschap aan het team is duidelijk, dit geven we niet meer weg en bij corners en vrije trappen gaan er geen verdedigers meer mee naar voren. Als tien minuten na de pauze Danny ook nog de 0-4 inkopt is de wedstrijd wel gespeeld en is het een kwestie van de concentratie vasthouden en de nul heilig verklaren. Franeker probeert het nog wel maar Dennis heeft nog een paar prima reddingen in huis en mag terecht man of the match genoemd worden. Maar ook wij krijgen nog een paar prima kansen maar weten deze niet te benutten. De tweede helft is qua voetbal een stukje minder dan de eerste maar de inzet en beleving is geweldig. Ook  Maurice krijgt nog de nodige speeltijd en valt goed in op de linkerkant met de nodige kansen. Het laatste kwartier komt Harry nog voor de moegestreden Erik Jan  die alles gegeven heeft en ook zijn steentje meer dan bijgedragen heeft.

De kracht afgelopen zaterdag was het collectief en de absolute  wil om te winnen en het besef dat we met een overwinning hele goeie zaken gingen doen. Met 37 uit 13 en een doel saldo van 45 voor en 8 tegen kunnen we spreken van een geweldige eerste seizoenshelft , waarbij het doel na de winterstop is duidelijk is.

Stiens JO 19-2 wint voor de derde keer op rij

Na de prachtige overwinning van vorig week was het voor de JO19-2  zaak om de vorm vast te houden en in de laatste wedstrijd uit tegen Oosterlittens  de drie punten mee te nemen naar Stiens.

De laatste weken is gebleken dat dit team zeker bij de bovenste vijf moet kunnen eindigen zeker nu we steeds makkelijker het net kunnen vinden.  Bij de rust is de stand 1-2 door twee doelpunten van Robbert en na de pauze is het Thom en opnieuw Robbert die er voor zorgen dat er uiteindelijk met 2-4 wordt gewonnen in bij vlagen aardig gespeelde wedstrijd. Na 11 wedstrijden staat de JO19-2 op een keurige vijfde plek met  18 punten en een doelsaldo van 33 voor en 32 tegen. Na de winterstop is er nog van alles mogelijk en zullen we zeker van dit team nog het nodige horen.