Rondje langs de velden bij de JO19-1 en JO19-2

Met 11 eigen spelers in het veld en Nanne en Maurice van JO19-2 op de bank begonnen we aan de wedstrijd tegen de nummer laatst Minnertsga. Dat dit vaak de lastigste wedstrijden zijn bleek ook zaterdag weer. Onze tegenstander ging fanatiek de duels aan en gaf weinig ruimte weg en zodra Stiens in balbezit was zakte men massaal in. Het veld breed houden, snel spelen en geduld hebben is dan het credo en ook afgesproken maar in de uitvoering kwam dit er niet uit waardoor we weinig echt uitgespeelde kansen creëerden. Minnertsga gokte op de éénzame spits die echter goed in de tang zat bij Maarten en Jelle. Als Timo na 10 minuten alleen voor de keeper, gescoord had was het waarschijnlijk een andere wedstrijd gewonnen maar hij wachtte net te lang waardoor er nog net een voet tussen zat. Met nog 2 minuten op de klok was het dan toch Arjen die na een mooie individuele actie de 1-0 op het scorebord zette en beide ploegen met een heel ander gevoel de rust in liet gaan. Na de pauze werd er wat beter gevoetbald en met name Martin kwam steeds goed door over de rechter kant en het was ook diezelfde Martin die onderuit werd gehaald binnen de zestien en ervoor zorgde dat de bal op de stip ging. Maarten schoot de bal beheerst binnen en de wedstrijd was gespeeld. De 3-0 kwam uit een prachtige aanval over wederom de rechterkant waarbij Danny, Martin vrijspeelde en uit zijn voorzet schoot Edser  de bal hard in de touwen. De 3-0 was ook de eindstand en dat betekende de vierde overwinning op een rij waarbij doelman Dennis nu al 360 minuten zijn doel heeft schoon gehouden.

Als even later blijkt dat de concurrenten Bolsward en het onaantastbare Dronrijp/ Foarut verloren hebben zorgt dit ervoor dat Stiens na 4 wedstrijden alleen koploper is.

Zaterdag spelen we in Leeuwarden tegen de Zwaluwen en zal het wederom een probleem worden om met 13 spelers te vertrekken. Man of the Match was Martin Hoekstra.

De JO 19-2 speelde wederom thuis en de tegenstander was de koploper SJO WWS/Warga.

Het begin was duidelijk voor Stiens en een mooi schot van Robert kon door de keeper nog maar net uit de hoek getikt worden en ook hierna was Stiens de beter voetballende ploeg. Helaas wist WWS/Warga toch de score te openen en zodoende was de ruststand 0-1.

De tweede helft was een stuk minder en ook al had leider Theo duidelijk aangegeven om zoveel mogelijk over de zijkanten te spelen, helaas gebeurde dit niet. Er werd van achter uit teveel met de bal gelopen en alles ging door de midden waar juist de betere spelers van de tegenstander stonden. Zodoende waren er nauwelijks kansen en werden de counters steeds gevaarlijker. Door een misverstand tussen de twee Jarno’s wist de spits ook nog de 0-2 te maken en was dit tevens ook de eindstand. Een nederlaag die niet had gehoeven, want qua voetbal was Stiens niet minder dan de koploper maar het ontbrak deze keer aan wat slimheid en stootkracht. Zaterdag wacht Friesland, een zware tegenstander maar zeker niet onverslaanbaar.