Rondje langs de velden bij de JO19-1 en JO 19-2

Ook FC Harlingen niet opgewassen tegen S.C. Stiens JO19-1

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen het jonge FC.Harlingen op het programma, de seunen staan onderaan en dan is onderschatting iets wat er altijd insluipt. Dat onze tegenstander scherp zou beginnen was op hun site al aangegeven en van hun immer positieve trainer Henk Andy was een tactische set te verwachten. Onze mannen begonnen met Wessel en Erik- Jan inde basis en met Timo en Luuk op de bank. Vanaf het begin werden onze middenvelders zeer kort gedekt en hadden we te maken met een tegenstander die zeer veel energie in de wedstrijd legde. Dit is op zich geen probleem als je zelf ook scherp begint en dat was duidelijk niet het geval. Toch kregen wij de eerste echte kans maar helaas kreeg Danny de bal voor zijn verkeerde been en schoot hij in kansrijke positie naast. Na twintig minuten kan de centrale middenvelder van Harlingen vrij makkelijk en ongehinderd doorlopen en schiet hij de bal hard in de hoek, een tegendoelpunt en voor het eerst een achterstand in de competitie. Dat er dan even op elkaar gezeurd wordt is prima, elkaar op scherp zetten gaat nu eenmaal niet met zoete woordjes. Het besef dat we scherper en meer energie in de wedstrijd moeten leggen is er gelukkig en de strijd die Harlingen levert is geen 90 minuten vol te houden en dit blijkt ook wel. Na een hard ingeschoten vrije trap van Arjen, moet de keeper de bal loslaten en is Danny er als de kippen bij om voor de gelijkmaker te zorgen. Enkele minuten later kopt onze interim spits Jelle de bal prachtig in en de voorsprong is daar. Als Arjen dan uit wederom een voorzet de bal knap diagonaal inschiet is de wedstrijd beslist.

In de rust is de speech van Hendrik wederom zeer kort maar duidelijk en direct na de pauze zien we een prachtige aanval over rechts waarbij Martin de bal prima voorzet en Edser de 4-1 laat aantekenen. Dan komt Timo voor de geblesseerde Wessel, die in de eerste helft de beste man was aan Stienser kant en ook Timo zorgt direct voor gevaar aan de linker kant. Na een paar prachtige acties van Danny waaruit net geen doelpunten vallen is het dan Timo die alleen voor de keeper niet tot scoren komt maar weer  is Danny er als de kippen bij om de terugspringende bal in de goal te schieten. De 1-6 komt dan toch nog op naam van diezelfde Timo die wederom alleen voor de keeper nu wel scoort.  Van veel weerstand is in de tweede helft geen sprake meer , mede omdat we scherper en beter spelen dan in het eerste half uur. Een compliment voor de tegenstander die het ons het eerste half uur lastig maakte met veel passie en strijd en goed voetbal, maar een wedstrijd duurt geen dertig maar negentig minuten en gelukkig kon ons team de wedstrijd zelf doen kantelen waardoor we het laatste uur toch weer prima voetbal lieten zien. Man van de wedstrijd, ondanks het feit dat hij maar een klein uur speelde was Wessel Nieuwhof. Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen DFC de naaste concurrent, de meest scorende aanval tegen de minst gepasseerde verdediging, de nummer 1 tegen de nummer 2.

De JO 19-2 moet helaas na tachtig minuten het veld verlaten

Net als de JO19-1 moest ook de JO19-2 in Harlingen spelen alleen dan tegen de vv Zeerobben. Tijdens de wedstrijd blijkt al snel dat de club scheidsrechter zo zijn eigen regels heeft en eigenlijk geen grensrechter nodig heeft. Voor hands wordt meerder malen niet gefloten, als de tegenstander niet in de buurt is hoeft dat ook niet is zijn uitleg. Als het hier bij was gebleven was dit nog wel te accepteren maar ook het inkomen met gestrekt been wat herhaaldelijk voorkwam is voor de scheids geen reden om te fluiten. Als blijkt dat een bal van achter de lijn voor wordt gezet en onze grensrechter hier  terecht voor vlagt, waar ook nog een doelpunt uitkomt, dan geeft deze man aan dat hij het zelf niet goed kon zien en daarom de goal goedkeurt. Dat onze grensrechter aangeeft niet op deze manier verder te willen en er mee stopt maakt hem niks uit en hij laat gewoon verder spelen. Als er bij een 2-1 achterstand wederom niet gefloten wordt voor inkomen met gestrekt been is de maat vol voor leider Tjeerd Roorda en hij dirigeert het elftal naar binnen. Jammer dat er op dit niveau en bij zo’n grote club als Zeerobben niet iemand te vinden is die een wedstrijd op een normale manier kan leiden.