Keepersdag S.C. Stiens groot succes

Afgelopen maandag 2 mei was het weer tijd voor de Jeugdkeepersdag van S.C. Stiens. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met Keepersschool Boscolo. Een heerlijke middag speciaal voor alle jeugdkeepers uit de regio. Maar liefst 81 jeugdkeepers van 31 verschillende verenigingen doken hier op af!

Na een gezamenlijke warming-up ging de keeperstraining van start. En zij moeste flink aan de bak: Ricardo Boscolo had een trainingsprogramma opgesteld waarbij de keepers zich heerlijk konden uitleven. Hij werd hierbij ondersteund door keepers en keepertrainers van S.C. Stiens, Trynwâlden en Be Quick Dokkum. Zo kregen alle jeugdkeepers goede begeleiding en werd het een leerzame middag.

Harm Zeinstra

Maar er was nog meer! Tijdens de pauze kwam SC Cambuur keeper Harm Zeinstra namelijk langs. De enthousiaste jeugdkeepers konden hem alles vragen. Hoe kom je als keeper bij een profclub? En welke tips heeft Zeinstra voor de jeugdkeepers? Daarnaast was er natuurijk ook tijd voor foto’s en handtekeningen.

Penaltybokaal

Ter afwisseling van de intensieve keeperstraining was er ook een penaltybokaal voor de deelnemers. Na afloop van de training was de finale. Deze werd gewonnen door Jeroen Bergsma (SC Franeker E1) in de categorie t/m 10 jaar, en Marjan Holwerda (vv Wardy MC1) in de categorie vanaf 11 jaar.

Keeperstalent

Alle jeugdkeepers hebben een heerlijke middag gehad bij S.C. Stiens. En ook de keepertrainers vonden het erg leuk. Er is veel keeperstalent in de regio. De volgende keepers gingen uiteindelijk naar huis met een beker voor de beste keeper van de Jeugdkeepersdag van 2016:

  • Lars Helvrich (FC Harlingen F3) in de categorie t/m 9 jaar
  • Manaïka Wijbenga (MKV MD1) in de categorie 10 t/m 11 jaar
  • Dirk Jan Baron (SJO Foarut/Dronryp C1) in de categorie vanaf 12 jaar

Alle overige keepers ontvingen na afloop een vaantje en een leuke goodiebag.

Onze dank gaat uit naar alle enthousiaste jeugdkeepers, vrijwilligers, Harm Zeinstra, keepersschoolboscolo.nl en sponsoren Stefanoost.nl en Haan Reclamewerk.

De Jeugdkeepersdag was zeer geslaagd en zal ook zeker weer een vervolg gaan krijgen!

DSC00147DSC00313 DSC00169DSCN1343

Categorieën: