Kampioen der 6e klasse – 13

In de wereld van het voetbal draait het vaak om glorie, roem en succes op het hoogste niveau. De focus ligt vrijwel altijd op de grote competities, met hun miljoenencontracten, enorme stadions en wereldberoemde spelers. Clubs die kampioen moéten worden. Maar er is ook een andere kant van het voetbal, één die vaak over het hoofd wordt gezien, maar mínstens zo waardevol en betekenisvol is: Het kampioenschap in de laagste klasse van het voetbal, oftewel; de Kelderklasse Kampioen.

Het kampioenschap in deze zogenaamde Kelderklasse is een verhaal van vastberadenheid, passie en doorzettingsvermogen. Het gaat niet om de glitter en glamour, maar om het pure plezier en de liefde voor het spel. In de Kelderklasse draait het niet om het geld, maar om lokale gemeenschappen, vriendenteams en spelers die hun hart en ziel in het spel leggen. Het winnen van het kampioenschap in de Kelderklasse betekent veel voor de betrokkenen. Het is een erkenning van hun harde werk, toewijding en de offers die ze hebben gebracht. Het is een beloning voor de vele uren training op modderige velden, het spelen voor handjevol fans (dank gaat dan vooral uit naar meneer Kooistra en meneer van der Heide) en het trotseren van barre weersomstandigheden. Vergeet ook niet het vertellen tegen de vrouw dat je geen weekend weg kunt, want ja, VIOD 3 staat op het programma. Het is een moment van glorie dat voor altijd in de herinneringen van de spelers en supporters zal blijven voortleven.

Nogmaals, het kampioenschap in de Kelderklasse heeft een bredere impact op de lokale gemeenschap. Het kan mensen verenigen, trots en vreugde brengen, en een gevoel van saamhorigheid creëren. Het kan jongeren inspireren om deel te nemen aan het spel, hun talenten te ontwikkelen en hun dromen na te jagen. Het voetbalveld wordt een symbool van hoop en mogelijkheden. Het kampioenschap in de Kelderklasse van het voetbal laat zien dat succes niet altijd afhangt van financiële middelen, wereldwijde bekendheid of hoogwaardige faciliteiten. Het draait om de geest van het spel, de passie van de spelers en de steun van de omgeving. Het herinnert ons eraan dat voetbal in zijn puurste vorm een sport is die toegankelijk is voor iedereen en waarin iedereen kan schitteren, ongeacht zijn achtergrond.

Het kampioenschap in de Kelderklasse van het voetbal heeft dus een diepgaande betekenis en waarde. Het gaat verder dan de oppervlakkige aspecten van het spel en toont de ware essentie van voetbal als een passie, een bindmiddel en een bron van inspiratie. Het viert degenen die het spel spelen uit liefde en niet uit winstbejag. Naja, wij speelden wel degelijk om de punten dit jaar.. Maar toch, ik wil aangeven dat deze herinnering van succes niet alleen wordt gemeten aan de hand van trofeeën en prestaties, maar ook aan de hand van de impact die het heeft op individuen en iedereen in de kring daar omheen.

Het kampioenschap in de Kelderklasse brengt verhalen voort van doorzettingsvermogen en veerkracht. Het vertelt de verhalen van spelers die dagelijks worstelen met uitdagingen buiten het veld, maar toch hun passie voor voetbal blijven koesteren. Het zijn de verhalen van vriendschap, teamgeest en de kracht van collectieve inspanning.

Dit aspect van het voetbal is vaak onderbelicht in de media en de populaire cultuur, maar het verdient onze aandacht en waardering. Het herinnert ons eraan dat voetbal niet alleen draait om de eliteclubs en internationale competities, maar ook om de passie en toewijding van spelers op alle niveaus. Het herinnert ons eraan dat voetbal, in welke vorm dan ook, een krachtig middel is om mensen te verenigen. Misschien juist wel nu, in deze tijd..

 

 

Dus laten we het kampioenschap in de Kelderklasse van het amateurvoetbal eren en vieren. Laten we de verhalen delen, de spelers aanmoedigen en alles er om heen ondersteunen die deze onbaatzuchtige vorm van voetbal omarmen. Laten we erkennen dat het winnen van een kampioenschap in de Kelderklasse net zo waardevol en betekenisvol is als het winnen van een titel in de, pakweg, Eredivisie. En ook al ben je nog nooit kampioen geworden in welke klasse dan ook. Voetbal is voor iedereen toegankelijk, ongeacht het niveau. De vreugde en glorie hier van kan gevonden worden in de meest onverwachte hoeken van het spel.

 

Onze glorie is het huidige seizoen. Hét moment van euforie, waarin vreugde, blijdschap en voldoening samen komen. Het harde werken en al onze opofferingen die we hebben gedaan, hebben hun vruchten afgeworpen. En met als hoogtepunt in de kampioenswedstrijd tegen VV Drogeham met onze kinderen aan de hand en/of op de arm het veld op komen onder de schitterende klanken van de Champions League Hymne. 2-0 winnen en de kampioensbeker in ontvangst nemen met een kolkende mensenmassa om ons heen.

 

Namens ‘Ut Vierde’ willen wij ook u, als lezer en aandachtig toeschouwer, maar misschien juist vooral onze gezinnen, bedanken voor de onvoorwaardelijke steun die we het afgelopen seizoen hebben gevoeld. Op naar de vijfde klasse, terug naar waar we horen..

 

Kampioen 2022 – 2023 der 6e klasse – 13:

Jens van der Akker
Henk Willem Boschma
Jelmer Broersma
Sytse van der Heide
Gerard Holwerda
Hans Holwerda                 (scheidsrechter)
Jan Willem Holwerda
Michiel Kingma
Arjen Kooistra
Douwe Jan Kooistra
Benne Lubberts
Willem Wytze Lubbers
Gerwin Scholtens
Anton Span
Anne Jan Stienstra
Thymen Osinga
Bob Terlouw
David Timmermans

 

DT

Categorieën: