Even voetbalrust

De promotiefeesten zijn uitbundig gevierd en de zomervakantie staat voor de deur. Voor spelers en trainers een rustige periode, maar voor diverse commissies een drukke tijd. Aan het einde van het seizoen moet alles weer worden ingeleverd, gecheckt en klaargezet voor het volgend seizoen. Administratief moet er veel worden in- en uitgeschreven, de velden en accommodatie worden intensief onderhouden en dan vergeten we nog duizend en één dingen. Na zo’n prachtig seizoen weet iedereen weer waarvoor we het o.a. allemaal graag doen.  In het wedstrijdverslag S.C. Stiens 1 – Heerenveense Boys 1 werd een uitgebreide nabeschouwing op het seizoen aangekondigd. Uitgebreid doen we het niet, want ook de TC wil de batterij weer opladen voor een ongetwijfeld nieuwsgierig  seizoen. Daarnaast moeten we vooral vooruitkijken, want daar ligt ons doel.

Maar wat is ons doel? Hoe leuk is het te concluderen dat de voornaamste sportieve doelstellingen die enkele jaren geleden zijn vastgesteld zijn gehaald. De dames spelen landelijk, za2 speelt weer 2e klas en S.C. Stiens 1 speelt met ingang van ‘16/’17 2e klas! De TC zal kort na aanvang van het seizoen nieuwe doelstellingen formuleren en daar waar nodig het huidige TC-beleid aanpassen. We zullen daarover volgend seizoen gaan berichten via de site.

Afgelopen seizoen was een seizoen zoals vele voorgaande bij S.C. Stiens: never a dull moment. De ambities waren er vanaf het begin, want Wilco Bergsma, Harry Dijkstra, Peter Jansen Klomp, Jordy Weykamp waren nieuwkomers in de selectie en waren pure kwaliteitsimpulsen voor de selectie. De concurrentie nam toe en de lat mocht dan ook hoger te liggen. De eerste wedstrijd werd dan wel verloren, maar daarna liet S.C. Stiens zien inderdaad over een sterke selectie te beschikken. Geen enkele tegenstander had het gemakkelijk tegen S.C. Stiens. Misschien was S.C. Stiens wel het meest lastig voor zichzelf. Onderschatting van de tegenstander of té zelfverzekerd past bij S.C. Stiens en dus ook bij S.C. Stiens 1. Verloren werd er niet veel, maar de vele gelijke spelen voor de winterstop zorgden ervoor dat na de winterstop er aan een inhaalrace moest worden begonnen, maar dan nog was het team van Marius Hendriks afhankelijk van 5 andere teams. De concurrentie was dus groot en zelf moet je dan altijd goed spelen.

De winterstop werd niet benut voor de voorbereiding op die zo belangrijke 2e seizoenshelft. Die werd benut met heel veel praten om de neuzen te richten en om een opvolger te vinden voor Marius Hendriks die een kans om trainer te worden van Drachtster Boys 1 niet wilde laten liggen. Ook Frank Schrage en Theo Schiphof kozen voor een andere invulling op de trainingsavonden en de zaterdag. Gelukkig konden we al heel snel leider Auke Hietkamp en trainer Riemer Kooistra presenteren als hun opvolgers. De ploeg herpakte zich uitstekend en het resultaat werd prachtig gevierd op 4 juni. Daarmee laten we het seizoen achter ons en richten we ons op het a.s. seizoen.

Donderdagavond 16 juni jl zijn alle A- & B-selectiespelers bijeen gekomen en is er alvast vooruitgeblikt op het a.s. seizoen. Trainer Rudi van der Burg heeft op hoofdlijnen zijn ideeën en werkwijze toegelicht, spelers zijn de op foto gegaan en de nieuwkomers hebben kennis gemaakt met de huidige selectie. Met trots maken we bekend dat volgend jaar S.C. Stiens gaan versterken:

Wilco de Haan keert na diverse uitstapjes uiteindelijk weer terug daar waar het voor hem allemaal begon. Zijn talent,  drive en ervaring hoeven we niet toe te lichten. Welkom terug Wilco!

Rick Scheeringa komt over van ONS 2. Rick is een jonge en fysiek sterke voorhoedespeler met ervaring op divisieniveau. S.C. Stiens en Rick waren al geen onbekende van elkaar en we zien uit naar zijn voetbalpower.

Niek Houkes verlaat Frisia A1 en keert ook terug naar waar hij zijn voetbalschoenen voor het eerste aantrok. Frisia heeft even geprofiteerd van onze talenten, maar het is prachtig dat hij nu dan toch weer terugkeert. Niek is pas 18 jaar, maar heeft tijdens zijn eerste training laten zien over veel talent te beschikken. Succes Niek!

Dennis Elzinga verruilt Leeuwarden Zwaluwen voor S.C. Stiens. Dennis zijn voetbalvrienden voetballen al bij ons en spelen bij S.C. Stiens is voor hem een bewuste keuze.Samen met zijn ervaring en kwaliteiten zal hij zeker van waarde zijn voor dit team in de 2e klas.

Robin van der Meer heeft zich laten overgeschrijven van Wykels Hallum. Robin heeft in de 2e seizoenshelft al meegetraind en laten zien dat hij over keeperstalent beschikt. Fysiek was het weer even wennen, maar Robin heeft toegezegd fit te zijn aan de start van het seizoen.

Youri van der Werf komt over van de A-junioren. Deze grillige voorhoedespeler zal moeten wennen op seniorenniveau. Aan zijn fysiek kan het niet liggen om te slagen in een prestatie-elftal van S.C. Stiens. Leren is het hoogste doel.

Fedde Akkerman, bij de A-junioren dé man. Bij de senioren zal veel anders zijn. Wij wensen Youri en Fedde een mooi en leerzaam seizoen toe.

Met deze nieuwkomers denken wij de A- & B-selectie zowel kwalitatief als kwantitatief meer dan op orde te hebben. Ook voor de 2e klasse. Samen met leider Auke Hietkamp, verzorgster Marijke Terpstra, keepertrainer Ricardo Boscolo en grensrechter Gerlof van Tuinen moet het dan maar gebeuren. Wij hebben er alle vertrouwen in.

Daar waar er nieuwkomers zijn, zijn er meestal ook wel vertrekkers. Willem Wijma heeft zijn voetbalschoenen verruilt voor materiaal wat nodig is voor de triatlon. Dirk Jan Nieuwsma heeft na langdurig blessureleed helaas moeten besluiten te stoppen. Wilco Bergsma heeft helaas ook weer kruisbandletsel en moet worden geopereerd en is zal verwachting komend seizoen niet in actie komen. Wilco heeft al wel gezegd dat hij zijn laatste wedstrijd in het shirt van S.C. Stiens nog niet heeft gespeeld. Wilco, succes met je revalidatie. Ronald van Klinken moet het vanwege studie en blessureleed ook noodgedwongen rustiger aan doen, maar ook Ronald blijft op één of andere manier betrokken bij selectie en onze vereniging

Vertrouwen hebben we ook in S.C. Stiens za2, maar daar zijn momenteel ook nog zorgen over. Er is tot op heden nog geen trainer/coach voor het a.s. seizoen. De TC zoekt en vraagt daar waar het maar kan en als het moet zelfs meerdere keren. De selectie verdiend zeker een goede trainer/coach, want we denken dat met de versterkingen S.C. Stiens za2 een heel goed team kan zijn. Graag doen we een beroep op iedereen om mee te denken aan een mooie oplossing.

Zaterdag 30 juli a.s. begint het seizoen met de 1e training van 11.00 tot 13.00 uur. In de voorbereidingsweken zal er 3 keer worden getraind op maandag, dinsdag en donderdag, aanvangstijd 20.00 uur

We zien vanaf de start van het seizoen iedereen weer graag komen.  Voor nu enkele belangrijke data:

6 augustus oefenwedstrijd tegenstander nog nader bekend te maken

13 augustus voorronde COTK toernooi

20 augustus bekerwedstrijd

23 augustus bekerwedstrijd

27 augustus bekerwedstrijd

30 augustus oefenwedstrijd St. Anna 1 – S.C. Stiens 1 20.00 uur

3 september start competitiewedstrijd

Keepers zijn altijd al een beetje eigen gereid, zijn beginnen in week 27[!] alweer met de voorbereiding onder Ricardo Boscollo om zeker te zijn van een fitte start.

Een voorbeschouwing op de competitie volgt eind augustus op deze site.

De TC

Categorieën: