Zeerobben JO13-4 S.C. Stiens JO13-2

Vandaag een uitwedstrijd naar het stadje van “De ouwe Seunen”. Een werkelijk waar prachtige dag om te mogen voetballen.
Een strak blauwe lucht en een stralende herfstzon maakte dit het ideale toneel om de onterechte 0-0 van vorige week tegen Leeuwarder-Zwaluwen weg te poetsen.

Door de afzegging van Joël en een enkelblessure van Joeri hadden we vandaag Sander en Lars van D1 mee om zo toch 13 jongens mee te kunnen nemen. Omdat het begin van de afgelopen twee wedstrijden steeds erg moeizaam verliep, kozen we voor een pittige warming-up in de hoop dat de boys er direct vanaf het begin zouden staan.
Echter bleek ook vandaag dat ze toch eerst even moesten wennen aan de tegenstander en omstandigheden.

Na een paar snelle counters van de Harlingers, die stranden op de sterk keepende Cas keken we toch na 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Zou het misschien komen omdat er wekelijks zoveel publiek langs de zijlijn staat? Ook vandaag weer rijen dik aanwezig, top!

Zeerobben had een paar razendsnelle jongens voorin waar onze verdediging het erg  moeilijk mee had.
Dit had ook mede te maken doordat het positioneel niet helemaal goed stond in het veld.
Het dekken van de verkeerde man of het helemaal niet dekken van überhaupt iemand maakte dat we af en toe onder druk stonden.

Dat dit team over wilskracht en doorzettingsvermogen beschikt blijkt uit het feit dat we toch met een voorsprong de rust in gingen. Twee snelle aanvallen over onze linkerkant en tweemaal de dikke teen van onze spits Iman Pad zorgden voor een 1-2 ruststand.

Toch was de leiding niet helemaal tevreden, hier was even een “gezonde donderspeech” op zijn plaats. Deze begon met de mededeling dat er NIET gezeurd wordt op de scheidsrechter. Dat niet al zijn beslissingen de juiste waren is een feit, even kort het ongenoegen uiten mag best maar dan is het omdraaien en weer verder.

Alle puntjes stonden nu op de spreekwoordelijke “i” en met frisse moed begonnen we aan de 2e helft.
Positiviteit en focus op eigen spel stond nu op 1 en dat was te zien.
We creëerden meer kansen en bij vlagen werd er leuk combinatiespel gespeeld.
Een mooie aanval over rechts met een keurige voorzet op gastspeler Sander die beheerst binnen tikt en 1-3 scoort.
Zeerobben knokte nog wel om een aansluitingstreffer maar Stiens had de zaakjes nu goed op orde waardoor het bij speldenprikjes bleef.

Door een heerlijke actie van Niek Finnema aan de rechterkant kon topscorer Iman de 1-4 op het wedstrijdformulier zetten!

Met 4 wedstrijden gespeeld en 10 punten staan we stevig op een keurige 3e plaats. 2 punten achter koplopers SSS’68 en Blauw-Wit.