Za3 zet Hardegarijp 3 eenvoudig opzij

Zaterdag de 16e van november stond het competitie treffen tegen Hardegarijp 3 op het programma. Hardegarijp had tot zaterdag nog maar twee competitie wedstrijden gespeeld en deze allebei verloren. Za3 doet het beduidend beter en heeft nog geen wedstrijd verloren.

Onder het toeziend oog van supporters Lisa Snoek, Adri Stork, Menno Bruinsma en Aizo Elgersma keek S.C. Stiens 3 zoals wel vaker dit seizoen de eerste helft de kat wat uit de boom. De sterkte of zwakte van de tegenstander dient te worden ingeschat om van daaruit vaak de tweede helft genadeloos toe te slaan. Ook deze wedstrijd was dat niet anders.

Onder de bezielende leiding van wederom scheidsrechter Klaas Bijlsma werd er om 12:30 uur afgetrapt op het hoofdveld van de Stienser voetbalvereniging. Een hoofdveld wat er voor Stienser begrippen behoorlijk strak bij lag. Dit is in voorgaande jaren wel eens anders geweest.

Eerste helft

De wedstrijd werd aangevangen met de volgende 11 spelers; op goal stond Willem Tino, hij vervangt nog steeds de geblesseerde Lars die herstellende is van een armblessure. Achterin werd er gestart met John, Stefan, Wouter en Jarno. Op het middenveld stonden Wilco de H, Jacco en Gerbrand en voorin speelden Sytse Cees, Bart en Aron. In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde niet veel. Er werd geprobeerd om een opening te vinden in de hechte Hardegarijpster verdediging maar dit wilde nog niet echt slagen. Rond de 20e minuut kwam Hardegarijp opzetten via de middenlinie en werd er een vlammend schot gelost dat richting de kruising van de Stienser goal zeilde. Willem zag de bal echter van ver aankomen en tikte deze op katachtige wijze uit de goal. De spelers van Hardegarijp begrepen er niets van want tegen elke andere tegenstander was dit absoluut een goal geweest. De andere tegenstanders hebben echter geen Willem Tino op de goal staan. Een prima redding.

Hardegarijp probeerde de druk verder op te voeren en stonden geregeld met vier man voorin waardoor Jacco vaak dicht tegen de verdediging aan moest gaan voetballen. Deze tactiek zorgde er wel voor dat Stiens gevaarlijk kon worden in de omschakeling. Helaas ontbrak het vaak aan de eindpass of was de afronding net niet goed genoeg. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 0-0 stand.

Tweede helft

In de rust werd er gewisseld door speler/coach John Postma. Omdat Jarno beslist wilde dat John eens 90 minuten zou maken liet John zichzelf staan alleen verhuisde hij van de rechtsback naar de linksback. Hilbrand kwam in de ploeg voor Jacco, Jorick voor Aron, Ewoud voor Wouter en Jacob voor Bart.

Dat de tweede helft vaak de beste helft is van Stiens Za3 bleek ook deze middag weer. Het was Stiens welke de duimschroeven verder aandraaide bij Hardegarijp en een handvol kansen creëerde. Maar helaas was met name Wilco de Haan zeer ongelukkig in de afronding. Tot tweemaal toe kwam hij alleen op de keeper af en normaliter is dit dan een doelpunt, maar deze keer kwam de keeper tweemaal als sterkste uit de strijd. Na deze gemiste kansen was het echter Jacob die met een splijtende pass de ingevallen Jorick bediende op de rechtsbuiten. Jorick leverde een prima strakke voorzet af en bij de eerste paal was het de eerder genoemde Wilco de Haan die met z’n hoofd de 1-0 binnen kopte. Nadat Wilco z’n haar weer in model had nam hij de felicitaties van z’n teamgenoten dankbaar in ontvangst.

De ban was gebroken en Hardegarijp moest nu komen. Dit zorgde voor meer ruimte voor S.C. Stiens. Met name achter de verdediging bij Hardegarijp lagen de ruimtes en dit werd goed gezien door Hilbrand Klijnstra, hij stuurde 10 minuten na de openingstreffer Gerbrand weg in de diepte en die schoof de bal eenvoudig langs de uitkomende doelman. 2-0 en S.C. Stiens zat op rozen.

In de 80e minuut werd door een perfect getimede sliding van Jacob de bal op het middenveld veroverd. Hij ging vervolgens op het middenveld de combinatie aan en werd diep gestuurd. De speler die door Jacob vlak daarvoor op reglementaire wijze van de bal was gezet zette echter de achtervolging in. Ongeveer een half uur lang zag iedereen een smerige tackle aankomen en dat was ook hetgeen wat Jacob ten deel viel zo aan de rand van de 16 meter. Een oliedomme overtreding van de Hardegarijper welke een vrije trap opleverde op een mooie plek voor de Stiensers. Jacob kwam gelukkig schadevrij uit dit duel.

Wilco de Haan zette zichzelf achter de bal, gaf een strakke voorzet op de eerste paal maar deze werd helaas niet binnen gekopt. De afgeslagen bal werd echter goed opgepikt door Jorick. Hij dacht niet na en schoot het leer in de linkerbovenhoek. Een mooie goal voor deze hardwerkende man of the match.

Zo kon S.C. Stiens Za3 wederom drie punten aan het totaal bijschrijven. Inmiddels hebben de meeste teams in de competitie weer een gelijk aantal wedstrijden gespeeld en daardoor heeft Za3 zich weer genesteld aan kop van de ranglijst.

Volgende week spelen de Stiensers een uitwedstrijd tegen V en V’68 in Garyp. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 30 november tegen nummer twee FC Burgum 3. Lisa, Aizo, Adri en Menno: we zien jullie dan!