Wedstrijdverslag S.C. Stiens C1 en S.C. Stiens F6

Verslag Blauw Wit C2 – S.C.Stiens C1, 9 april 2016

Het was een stralende zaterdagmorgen toen S.C.Stiens C1 aantrad tegen Blauw Wit C2.
Thuis een krappe 1 – 0 overwinning, dus de mannen waren gewaarschuwd.
Vanaf de aftrap waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af , wat niet leidde tot grote kansen. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Blauw Wit C2 2 kansen op rij die ze niet benutten, waarna Stiens C1 wel toesloeg.
Uit een prima dieptepass van Rients kapte Warner zijn man uit en verraste de keeper in de korte hoek met een prima schot. 0 – 1.
Na rust een heel ander beeld.
Er ontstond meer ruimte en Stiens C1 kon daar veel beter mee omgaan dan BlauwWit C2.
Al snel viel de 0 – 2 toen een corner van Werner van richting werd veranderd en bij de eerst paal binnen viel.
BlauwWit C2 probeerde het nog wel en Kay redde prima op de doellijn.
Daarna waren de beste kansen voor S.C.Stiens C1.
Na goed doorzetten van Hendrik schoot Werner net naast het doel.
Vlak voor het eindsignaal schoot Rients van afstand rakelings over.
Op basis van de 2e helft een verdiende overwinning en dat mocht ook wel na het zure verlies vorige week tegen Balk.

Hendrik

S.C. Stiens F6 timmert aardig aan de weg

Na de zomer van 2015 wordt een nieuwe F6 gevormd uit jongens die instromen als F-pupil.
Het gaat dit team, uitkomend in de 4e klas, al meteen voor de wind. In de najaarscompetitie worden ze met 30 punten in 10 wedstrijden en een doelsaldo van 103 voor en slechts 8 tegen ongeslagen kampioen!
Aansluitend werd deelname aan het Waad & Ie Futsal-toernooi beloond met een welverdiende 3e plaats!

Onze jongens waren toe aan meer uitdaging, dus na de winter werd F6 ingedeeld in de 2e klas. Twee klassen omhoog. En ook nog in een poule met 5 andere kampioenen, 3 uit de 3e klas en twee uit de 4e klas! Misschien toch iets teveel uitdaging? Doel was om er van te leren, niet om helemaal weggespeeld te worden. Maar goed, we gaan het beleven…

Zaterdag 12 maart S.C. Stiens F6 – Zeerobben F3G (2-10)
De eerste wedstrijd werd thuis gespeeld tegen 3e klas kampioen Zeerobben F3. Dit was andere koek. Onze jongens waren dan ook danig onder de indruk van het robuuste spel van de tegenstander. Acht volle minuten hielden ze kranig stand, tot de Zeerobben doorbraken en de stand in de rust op 0-5 zetten! Oei! Onze jongens waren behoorlijk uit het veld geslagen. In figuurlijke zin dan. De peptalk mochten niet baten, want in de eerste minuut van de tweede helft stond de teller al op 0-6, rap gevolgd door treffers 7 en 8. Maar de jongens herpakken zich, de strijd wordt meer en meer gelijkwaardig en beide teams weten beide nog twee goals te scoren. Eindstand 2-10. Poeh, dit wordt nog een zware competitie.

Zaterdag 19 maart Beetgum F1G – S.C. Stiens F6 (1-6)
Een week later uit tegen Beetgum F1, dat de week ervoor 7-0 van Harlingen F3 heeft gewonnen.
Ach, onder het mom van “niets te verliezen, we kunnen er alleen maar van leren” beginnen we aan de tweede pot. Er zijn wat kansen over en weer, maar het is Beetgum dat na 10 minuten op een 1-0 voorsprong komt. Het zal toch niet… Kennelijk werkte dit bij onze jongens als een rode lap op een dolle stier want het spel verlegd zich steeds meer naar de helft van Beetgum en uiteindelijk gaan we de rust in met een 1-3 voorsprong. Na de rust dendert F6 door en wordt afgefloten bij 1-6!

Zaterdag 26 maart F.C. Harlingen F1G – S.C. Stiens F6 (1-3)
Tegen Harlingen F3 wordt, na een indrukwekkende 1 minuut stilte voor Johan C., een hele leuke pot gespeeld die in ons voordeel eindigt met 1-3. Na afloop ontvangen wij van Harlingen de Blauwe kaart voor het tonen van zeer sportief spel. Dit gebaar wordt door ons zeer op prijs gesteld.

Zaterdag 2 april Irnsum F3 – S.C. Stiens F6 (2-5)
Twee teams die behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. In de 10e minuut maken we de eerste treffer. Door de euforie verslapt de aandacht want Irnsum komt nog binnen de minuut met de gelijkmaker. Vlak voor rust brengen we de stand op 1-2. Na de rust volgt de 1-3, maar weer slaat Irnsum binnen de minuut terug met de 2-3. Naar het einde toe krijgt F6 steeds meer de overhand en sluit uieindelijk af met 2-5!

Zaterdag 9 april S.C. Stiens F6 – SJO Warga WWS F1 (2-1)
Afgelopen zaterdag kregen we Warga F1 op bezoek. In een moeizame wedstrijd brengen we na 12 minuten de stand op 1-0, maar Warga slaat gelijk keihard terug met de gelijkmaker. Ruststand 1-1. Na de rust worden op beide helften kansen gecreëerd die op niets uitlopen. Halverwege de tweede komt de spirit weer terug en beginnen de jongens aanvallender te spelen. Vlak voor de eindfluit weet F6 door prachtig samenspel de 2-1 te maken. Wegens sportief spel geven beide teams elkaar de Blauwe kaart.

We zijn nu precies halverwege de competitie. 12 punten in 5 wedstrijden. Ook al keren de kansen, wij hebben nu al meer bereikt dan we van te voren hadden gehoopt!