Vrouwen S.C. Stiens winnen in Barendrecht

De vrouwen van S.C. Stiens hebben een goed vervolg weten te geven aan de overwinning van vorige week thuis tegen CVV Berkel. Tegen BVV Barendrecht gingen de 3 punten verdiend mee terug naar Friesland door een 0-2 overwinning. De vrouwen gaan door deze uitslag, samen met DSS-Haarlem, aan de leiding in de landelijke hoofdklasse.

Dat er door Stiens sowieso gevoetbald kon worden was te danken aan de bereidwilligheid van de vereniging Barendrecht door haar gele-reserveshirts beschikbaar te stellen. Het vrouwenteam van Barendrecht speelt n.l. in het zwarte tenue met rode balk van Excelsior. In de hoofdklasse schijnt dan de regel van de KNVB te zijn dat het uit spelende team voor een afwijkende kleur reserveshirt moet zorgen. Aangezien Stiens hier niet over beschikte, leek er even geen wedstrijd gespeeld te kunnen worden. Nieuwe reserveshirts zijn ondertussen al wel besteld en voor deze middag bracht de vereniging Barendrecht nog uitkomst, waar we hen namens Stiens nog voor willen bedanken.

Vanaf de aftrap liet Barendrecht gelijk zien wat men van plan was. Zodra Stiens achterin de bal in bezit had om op te bouwen werd er gelijk hoog druk gezet door de spitsen Yara van Grinsven en Nur Aljawahiri. De eerste paar minuten had men het er bij Stiens even lastig mee. Een pass door het centrum werd b.v. bijna een keer onderschept. Naarmate de wedstrijd vorderde, had men er steeds beter het oog in en wist er regelmatig onderuit te voetballen. Het leverde dan ook geen echte kansen meer op voor Barendrecht in de eerste helft. Door Stiens werd op het gehele veld veel strijd geleverd en dit resulteerde ook in een paar kansen. Het doelpunt voor rust kwam echter toch een beetje uit de lucht vallen. Janneke Ennema wist een bal vanaf de achterlijn toch nog hoog voor de goal te brengen, waar dit misschien niet meer was verwacht door de verdedigers van Barendrecht. Anne Sikkema was het meest attent en wist van dichtbij de bal binnen te tikken. 0-1

In de rust had men bij Barendrecht een paar omzettingen gedaan. Er is zeker geprobeerd de bakens te verzetten, maar bij Stiens gaf men geen krimp en wachtte rustig af. De spits die door Barendrecht in het veld was gebracht maakte het de verdediging van Stiens een paar keer lastig. Ze had echter de pech het veld met een hoofdwond te moeten verlaten. Ondertussen had Stiens de score uitgebreid door Janneke Ennema die de keeper omspeelde en uit een lastige hoek knap de bal binnen schoot. 0-2 De wedstrijd was echter nog steeds niet gespeeld, want een doelpunt van Barendrecht had de wedstrijd nog zomaar kunnen doen kantelen. Bij Stiens gaf men echter niets meer weg en de overwinning was dan ook terecht. Berber van der Zee speelde bij Stiens een verdienstelijke wedstrijd. Een enkelblessure had haar bijna 4 maanden aan de kant gehouden.

De volgende wedstrijd van de vrouwen van S.C. Stiens is op 29 februari. Er wordt dan gespeeld in Assen tegen het lastige ACV.