Vrouwen S.C. Stiens te sterk voor The Knickerbockers 4-1

De vrouwen van S.C. Stiens lieten er zaterdag geen gras over groeien. Opnieuw was men de bovenliggende partij en behaalden zo een verdiende overwinning op de Groninger studenten van The Knickerbockers. Men gaat zo, na drie gespeelde wedstrijden, verrassend en ongeslagen aan kop in de Hoofdklasse en dat als debutant. De wedstrijd van volgende week is hierdoor gelijk een “topper” als men op bezoek gaat bij Oranje Nassau in Groningen, dat ook nog ongeslagen is.

TKB vond ik persoonlijk vanmiddag in Stiens minder sterk voor de dag komen dan vorig seizoen. De trainer van TKB, Jans Bos, vond echter dat Stiens beter speelde dan in het afgelopen seizoen. Het is soms maar net hoe je er tegen aan  kijkt. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Janneke Ennema speelde vandaag in een iets andere rol en hier had TKB het zeker lastig mee. Berber van der Zee opende de score en even later uit een hoekschop volgde zus Rixt dit voorbeeld door de bal binnen te koppen. Zo stond Stiens al snel met 2-0 voor. TKB kwam wel een paar keer goed via het centrum door, maar Ingrid kwam steeds als winnaar uit de strijd.
Na de rust zou TKB dan moeten komen. De power hiertoe ontbrak echter en daarbij kwam, dat men de handen vol had aan het middenveld en de voorwaartsen van Stiens, om deze ver van de goal te houden.  Janneke Ennema slaagde als eerste er in om door de linies te breken en haar voorzet werd prima afgerond door Siebiene Burggraaff.  Toen even later Anne Sikkema uitbrak en beheerst de 4-0 binnen schoot was de wedstrijd definitief gespeeld. Bij Stiens werd er gewisseld en een tandje teruggeschakeld en TKB kreeg hierdoor toch weer kansjes. Opnieuw moest Ingrid ingrijpen toen een speler vrij op haar kon doorlopen. Even later was ze echter kansloos toen Sanne Hartsema de bal na een voorzet bij de tweede paal tegen het net tikte. 4-1 Dit werd tevens de eindstand. Bij Stiens speelden Leanne Ringelberg en Saskia Hoogstra een puike partij, zonder de anderen  tekort te willen doen.