Vrouwen S.C. Stiens ronde verder in landelijk bekertoernooi

De vrouwen van S.C. Stiens zijn een ronde verder in het landelijk bekertoernooi. Met enig geluk werd er thuis met 2-1 gewonnen van mede hoofdklasser Heerenveense Boys.  Op 14 december mag men het thuis in de volgende ronde gaan opnemen tegen de winnaar van het duel Victoria Boys – DTS-Ede.

Het was geen hoogstaand voetbal dat de beide teams de toeschouwers voorschotelden. Door de afwezigheid van Janneke Ennema was bij Stiens de veldbezetting gewijzigd ten opzichte van  die van de laatste wedstrijden. Dit pakte niet helemaal goed uit. Voorin ontbrak een extra aanspeelpunt en men kon de bal minder goed kwijt dan normaal het geval is en het spel werd hierdoor onrustig. Berber van der Zee moest bij Stiens al vrij snel het strijdtoneel verlaten met een enkelblessure. Bij Heerenveense Boys gebeurde hetzelfde met Daisy Andringa nog tijdens de warming up.

In de eerste helft gebeurde er niet zoveel en was het vooral aftasten tussen de teams. De spelers van Heerenveense Boys leken er iets meer energie in te willen stoppen dan die bij Stiens. Het leverde echter geen echte grote kansen voor hen op omdat men achterin bij Stiens steeds goed het oog er in had. De beste kansen waren er voor Stiens. Lisa Snoek en Anne Sikkema waren ongelukkig in de afwerking en zagen de bal naast het doel gaan.
Na de rust zou het voor de beide teams dan moeten gebeuren. Wie zou er het eerst bij de les zijn en de score openen?  Bij Stiens was men niet ongelukkig toen Heerenveense Boys tot twee keer toe de paal wist te raken en één keer de lat. Lisa Snoek bracht echter voor Stiens aan alle onzekerheid een eind en wist de uitstekende keeper van Heerenveense Boys twee keer te passeren.  Het was zeer verdiend dat Heerenveense Boys via Silke van der Wal toch nog een keer het net wist te vinden.  Zo eindigde deze matige wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de vrouwen van S.C. Stiens.  Volgende week wordt echter veel belangrijker als de beide teams elkaar in Stiens opnieuw gaan ontmoeten, maar dan voor de competitie in de Hoofdklasse.