Vrouwen S.C. Stiens laten zich thuis verrassen door Reiger boys 1-2

Het op de voorlaatste plaats staande Reiger boys ging er in Stiens verrassend met de punten vandoor. Een zondagsschot in de eerste helft en balverlies bij het uitverdedigen in de tweede helft, deden de vrouwen van S.C. Stiens uiteindelijk de das om.  In de laatste minuut werd er nog wel tegen gescoord maar dit was zuiver nog voor de statistiek.

Het was voor het publiek een matige wedstrijd zaterdag in Stiens. Beide teams kregen weinig kansen omdat er over het algemeen goed werd verdedigd.  Stiens was wel meer aan de bal maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Vaak ontbrak het aan een goede eindpass om de juiste mensen in stelling te brengen. Uit het niets kwam Reiger boys op voorsprong. Het zondagsschot was Ingrid te machtig en zo ging Reiger boys met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft heeft men er bij S.C. Stiens alles aan gedaan om de wedstrijd te doen kantelen. Dit slaagde bijna maar het schot van Siebine ging via de binnenkant van de paal weer uit het doel. Het zit dan ook even niet mee!  Een domper was het tweede doelpunt van Reiger boys. Een foute pass van Yasmin, gaf Ruiter de ruimte het veld over te steken en ook Ingrid kon geen redding meer brengen. Op nieuw had Stiens pech toen Leanne haar schot op de lat zag eindigen. Uiteindelijk wist Stiens toch nog een keer te scoren nadat Iris op maat Anne wist te bedienen. Het was echter te laat en zo gingen de punten ietwat gelukkig mee naar Heerhugowaard. Een niet fraaie maar wel heel nuttige overwinning voor Reiger boys dat de punten prima kon gebruiken. Voor Stiens wordt het zo langzamerhand tijd dat er weer punten aan het totaal worden toegevoegd. Volgende week heeft men een nieuwe kans als er in Groningen moet worden gespeeld tegen The Knickerbockers dat vandaag knap een punt pakte tegen koploper DSS in Haarlem.