Voorbeschouwing S.C. Stiens 1 – Leeuwarden Zwaluwen 1

Er zijn nog veel wedstrijden te spelen, maar toch gaan we al richting de ontknoping in deze competitie. Dat geldt zeker voor koploper Leeuwarder Zwaluwen. Bij eigen winst en misstappen van de concurrentie komt de titel voor hun al snel in zicht. Een hele lange reeks van overwinningen zorgt ervoor dat ze los staan van de concurrentie. Maar toch was daar vorige week het verrassende gelijkspel tegen Fc Grootegast. Dat kan natuurlijk eens gebeuren, maar het kan ook zomaar eens een wat mindere fase betekenen. Dan is het niet fijn als daarop een uitwedstrijd volgt tegen S.C. Stiens. De ploeg van Rudi van der Burg speelt tot dit moment een prima seizoen en is voor iedereen een lastige tegenstander en dat weet trainer Carlo Rietdijk ook.

Koploper Leeuwarden Zwaluwen is aan de stand verplicht zaterdag het spel te maken en iedereen weet dat dan S.C. Stiens op zijn sterkst is en helemaal tegen sterke tegenstander.
Wilco Bergsma moet deze wedstrijd missen en wanneer Doeke van der Ploeg weer mee kan doen is ook de vraag. Verder is iedereen aanwezig en zal de nederlaag in Leeuwarden als inzet worden gebruikt ter motivatie. Toen won Leeuwarden Zwaluwen zeker niet onverdiend, maar dat had meer te maken dat S.C. Stiens dan met de klasse van Leeuwarder Zwaluwen. Die wedstrijd is geweest, maar beide trainers hebben de hoofdlijnen en details vast goed opgeslagen en meegenomen in voorbereiding naar zaterdag. De concurrenten van Zwaluwen kijken zeker met belangstelling naar deze uitslag. We spelen niet voor hun, maar hopen dat we de competitie weer spannend kunnen maken.

Tot ziens op It Gryn om 14.30 uur.