Ut Vierde verovert pak ‘m Beetgum 4 punten

Ut Vierde heeft ambities. Om vast te wennen aan eventuele verre gevolgen van die ambities, is Ut Vierde van start gegaan met een Europees programma. Twee wedstrijden in pak ‘m Beetgum vijf dagen is zelfs voor de afgetrainde lijven van deze bonte verzameling bovengemiddeld talent een behoorlijke uitdaging. Des te lekkerder dat Ut Vierde door wat oud-Hollands herplannen, verschuiven, omprutsen en uiteindelijk afgelasten, een paar dagen langer rust kreeg van de club. En hoewel de mannen van Ut Vierde nauwelijks punten pakken, zijn ze nooit te beroerd een punt te maken… Echter kon de licht aangeslagen selectie van Ut Vierde zich na wat consternatie uiteindelijk prima vinden in de vijf uitlegversies inclusief excuses. Het valt namelijk niet te ontkennen dat er pak ‘m Beetgum vijf visies op wederom een kansloze nederlaag in de kleedkamer van Ut Vierde rondzingen, inclusief slappe excuses. Dat gezegd hebbende, kunnen we concluderen dat de club en haar sterrenensemble weer prima op 1 lijn zitten.

Dinsdag 19 september was het dan toch tijd voor Ut Vierde om de degens te kruisen met de beloften van Beetgum. Hoewel wij van Ut Vierde pertinent tegen beloftenploegen in de voetbalpiramide zijn, is een compliment op zijn plaats voor de groenen uit Beetgum. Geen over het paard getilde vedettes van hun eerste selectie of miljoenenaankopen aanwezig deze dinsdag. De gemiddelde leeftijd lag pak ‘m Beetgum op zo’n 19 jaar en dus was er van een beloftenploeg wel degelijk sprake. Na het aanschouwen van de Beetgumer warming-up inclusief hesjes, pionnen, tactiek en een betrokken trainer, besloot Ut Vierde tot het aantrekken van de zwarte kledij en de zesde klasse eer aan te doen: spiertjes wat oprekken, balletje de lucht inknallen en bepalen wie vandaag de corners mag nemen.

Lijder Wokkel nam zoals gebruikelijk het woord in de kleedkamer en sprak bij de afwezigheid van de halve selectie de wijze woorden: ‘never change a winning formation’. Ook vandaag ging Ut Vierde van start in de diamant met uiteraard Lijder Wokkel keurig in de basis. Met gastspelers Aaarrrrjen Kooistra en Thijs Andringa en het legendarische duo Circus Jens en Hakje Harke voorop, werd er aangevangen. Een Gareth Bale van Thijs en een Grandelletje van Gerard COMMUNICATIE zorgden voor een 1-1 stand waarna buitenspelspecialist Henk-Jan besloot tot het uitvoeren van een huzarenstukje. Bij gebrek aan loopvermogen besloot HJ de bal van zo’n meter of 35 in het goal te vegen. Het massaal toegestroomde publiek en tevens grensrechter ging uit zijn dak maar de vreugde kon niet voorkomen dat Hansie Hansie bij een 2-2 stand het kaarsje op de bal moest uitblazen.

Met de ongeslagen borst op naar Beetgum voor clash nummer twee tegen VV Beetgum. Ditmaal wachtte het talentvolle derde elftal om op de pijnbank gelegd te worden. De Stienser selectie was goed hersteld van het zwaarbevochten punt eerder in de week, wat bleek uit de vele bierfies op vrijdagavond in de groepsapp. Extra motiverend was het cadeautje dat Lijder Wokkel uit de tas toverde: jawel, een heuse beker, wekelijks uit te reiken aan de Peersman of the Match. Spannend wie er vandaag, na sterkhouder Jelmer en oude rot Roel, tot Peersman of the Match zou worden uitgeroepen dus.

Na het afronden van een strak georganiseerde fotosessie kon de strijd om de felbegeerde beker losbarsten. Arjen ‘doe mij maar een helftje’ Elzinga besloot 90 minuten lang op zijn benen te blijven staan om met de titel huiswaarts te kunnen keren. Schone slaapster Peter kwam opdagen zo halverwege de eerste helft en trok na enig aandringen zelfs een tenue aan. Communicatiestrateeg Gerard liet al voetballend zien toch echt een goede keeper te zijn en aankoop Erik had wel wat pandapunten over om in te wisselen.

Doelpunten van Sjoerd en Jelmer bleken niet genoeg. Drie doelpunten en een handjevol assists van Gerwin konden de lijding ook niet overtuigen. Nee, om de Peersman of the Match te worden moet je niet op niveau presteren, maar ver daarboven. Daarom was het dat brekebeen Jan-Willem de beker naar huis mocht nemen. Want, 1 goal op pak ‘m Beetgum 36 open kansen is voor JW een puike prestatie wat niet onopgemerkt voorbij mocht gaan. Met een 2-6 overwinning kon Ut Vierde met een gerust hart aan het herstelvocht, waarmee het Europese weekje in de Beetgumer zon met een goed gevoel werd afgesloten.