Strijdbaar SC Stiens verliest nipt van Zeerobben

Na eersteklasser Zeerobben in de poulefase van de beker op 1-1 te hebben gehouden werd deze tegenstander dinsdagavond, in de 2e knock out ronde op het kunstgras bestreden.

Zeerobben wat makkelijker voetballend, SC Stiens compact spelend en met heel veel inzet loerend op kansjes die er altijd komen. Na een twintig minuten spelen kwamen de gasten, gezien het spelbeeld, verdiend op een 0-1 voorsprong. SC Stiens gooide hierna de schroom wat van zich af. Jorrit Bergsma, Gerbrand Sinnema en Almer Hietkamp kwamen dreigend door maar konden helaas niet tot scoren komen. Tegen een ploeg van dit formaat moet de handelingssnelheid met name voorin ook nog een tandje sneller. De wil was er ontegenzeggelijk, het afwerken lukte echter (nog) niet.

In de tweede helft kwam Stiens nog jonger uit de kleedkamer. Naast Ewoud Bergsma, Peter Jansen Klomp en Stefan Oost die vanavond rust kregen, gingen ook Gerbrand Sinnema en Jordy Weijkamp die een lelijke trap kreeg, naar de kant. Sander Kars en Danny de Jong waren de vervangers.

Waar Zeerobben steeds slordiger werd kwam Stiens beter in de wedstrijd. Na een paar halve kansen gemist te hebben was het in de 61e minuut wel raak toen Doeke van der Ploeg een strakke corner van Huub Klijnsma binnen knikte (1-1).  Luttele minuten later hetzelfde concept waarbij de lat Stiens in de weg zat.

In de 80e minuut kwamen de Zeerobben na een spelhervatting weer op voorsprong 1-2. SC Stiens stroopte de mouwen nog wat verder op en kreeg met name via Almer Hietkamp een prima kans om er een strafschoppenserie uit te slepen. Het mocht helaas niet zo zijn.

SC Stiens heeft gestreden voor wat het waard was. Goede spirit in de ploeg en een aantal jonge spelers die zich aan de hand van de routiniers steeds meer laten gelden, prima! Zaterdag wacht De Griffioen thuis, komen we na 10 wedstrijden al op 19 punten? Komt het zien, zaterdag om 14.30 uur!