S.C. Stiens JO 19-1 niet opgewassen tegen fanatiek Wolvega

Na de prima wedstrijd vorige week tegen FVC, ging de JO19-1 met veel vertrouwen naar mede promovendus Wolvega.

Helaas mochten we niet op het prachtige hoofdveld spelen omdat dat gespaard moesten worden voor het 1e team, en zo kwamen we uit op een achteraf veld waar ook de leider van Wolvega niet blij van werd. De opdracht was duidelijk, scherp beginnen, duels winnen en snel Stefan aan spelen.

De eerste 10 minuten waren voor Stiens en Wolvega keek de kat uit de boom en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. Na een kwartier kantelde de wedstrijd en wisten we nauwelijks een duel te winnen. De mannen uit Wolvega waren ons fysiek de baas en hier maakten ze optimaal gebruik van, maar ook waren ze messcherp in de duels en hier hadden we grote moeite mee.

Na 20 minuten moest Maurice al geblesseerd het veld verlaten en kwam Lars op de voor hem vreemde positie van linksback te spelen. Nadat de scheidsrechter al 2 goals van Wolvega terecht had afgekeurd wegens buitenspel was het dan in toch raak. De snelle buitenspeler van Wolvega schoot eerst tegen doelman Harmen op en raakte daarna de paal maar de terugspringende bal ging via een kluts toch in de goal.

Stiens kwam maar niet aan voetballen toe en de steeds inschuivende voorstopper zorgde regelmatig voor een overtal situatie op het middenveld. Net voor de rust viel ook de 2-0, nadat een diepe bal van de keeper doorschoot in ons strafschop gebied, Harmen niet uitkwam en zo de spits in staat stelde om de bal eenvoudig in de goal te schuiven.

In de rust gaf Hendrik de nodige aanwijzingen en gingen we vol goede moed de 2e helft in. Na 5 minuten spelen nam Teun de spits mee in een sliding in het strafschopgebied en de bal ging op de stip en het was 3-0. Helaas moest ook Stefan het veld verlaten met een dikke enkel en kwam de lang niet fitte Jelle in de spits te spelen.

Gelukkig bleven we doorgaan en probeerden we de aansluitingstreffer te maken, en kregen we ook kansen, maar helaas konden we niet tot scoren komen. Al met al een verdiende nederlaag tegen een ploeg die met enorm veel strijd ons de baas was en liet zien dat je daar dus ver mee kan komen.

Zaterdag zijn we vrij en kunnen de geblesseerde spelers even bijkomen zodat ze weer fit zijn voor de uitwedstrijd tegen Zeerobben waar we daar dan maar de eerste punten moeten gaan halen.