Stiens Za3 laat kampioenstrein Trynwalden ontsporen

Afgelopen zaterdag stond het affiche S.C. Stiens Za3 – VC Trynwalden 2 op het programma. Uitgaande van de resultaten tot nu toe van beide teams zou dit wel eens een spannende pot kunnen worden. Vooraf werd op Twitter aangekondigd door één van de VC Trynwalden spelers dat de kampioenstrein van Trynwalden hopelijk ook op deze zaterdag over S.C. Stiens 3 heen zou denderen. Helaas kwamen de Trynwaldsters op dat gebied van een koude kermis thuis.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een teamfoto genomen van de complete S.C. Stiens 3 selectie. Omdat de communicatie commissie van de club dit jaar verzaakt hebben we het heft zelf maar in handen genomen en een fotograaf geregeld die dit voor ons wilde doen. Het resultaat is inmiddels te bekijken op de S.C. Stiens 3 teampagina op deze site.

Na de fotosessie was het tijd voor de warming-up. Hierin werd snel duidelijk dat VC Trynwalden deze wedstrijd serieus oppakte. Waarschijnlijk trainen deze mannen sowieso al twee keer in de week maar ook voorafgaand aan een wedstrijd wordt er een zeer serieuze warming-up opgepakt inclusief positiespel en pass en trap vormen. Bij S.C. Stiens 3 doen ze hier uiteraard niet aan en bespreken ze liever van te voren even de aankomende zaterdagavond. Pas vanaf het eerste fluitsignaal word de focus verlegd naar de bal.

Eerste helft

Onder leiding van scheidsrechter Klaas Bijlsma werd er om exact 12:30 uur afgetrapt. Zoals bijna elke wedstrijd was het in het begin aftasten om te kijken hoe goed deze tegenstander nu echt was. De wedstrijd ging gedurende de eerste helft gelijk op en hier en daar waren wat doelpogingen van beide kanten te noteren. Zo moest Willem Tino eenmaal handelend optreden bij een afstandsschot en kreeg ook de keeper van de tegenpartij een aantal schoten te verwerken. Wel probeerden de Stiensers halverwege de eerste helft door te drukken en dit resulteerde al snel in de 1-0 van Gerbrand Sinnema. Na een listig steekballetje van spelmaker Wilco de Haan was het voor Gerbrand een koud kunstje om beheerst de 1-0 aan te tekenen. Stiens probeerde vervolgens de wedstrijd te controleren en de stand verder uit te breiden. Echter bleef het oppassen voor de uitbraken van VC Trynwalden. Met name John Postma had een lastige eerste helft op de linksback positie en ook aan de rechterkant kwamen de mannen uit Oentsjerk af en toe gevaarlijk door.

In de 35e minuut werd er helaas door een foutieve terugspeelbal van één van de Stiensers een niet te missen kans geboden aan een Trynwalden speler. Via de benen van doelman Willem tekenden zij hiermee de 1-1 aan. Welke tevens de ruststand was.

Tweede helft

In de rust wisselde trainer/speler John Postma zichzelf omdat hij de linksback positie toch iets had onderschat. Hilbrand Klijnstra kwam in de ploeg en Wouter kwam op links te staan. Daarnaast kwamen Jacco, Wilco Bergsma, Sytse Cees en Bart in het elftal. Vijf nieuwe namen dus aan het begin van de tweede helft. Vanaf minuut 1 was S.C. Stiens in de tweede helft de bovenliggende partij. Met volop pressie op de verdediging van de tegenstander werd geprobeerd om snel op voorsprong te komen. Dit lukte in de 55e minuut. Na een splijtende steekpass van wederom Wilco de Haan op onze verloren zoon Wymer Snijder zette laatstgenoemde de bal strak voor en was het voor good-old Wilco Bergsma een makje om de bal bij de tweede paal binnen te glijden.

VC Trynwalden kwam na deze goal nog amper in het spel voor. S.C. Stiens bleef vol pressie spelen en het kwam meer dan eens voor dat de verdedigers van de tegenstander de ballen zo in de voeten van de Stiensers schoven of blind over de zijlijn heen trapten. Ook bij de 3-1 was dit het geval. Na een snelle omschakeling van de Stiensers was het Bart die met zijn loop vermogen de tegenstander er op snelheid uitliep en via een been van een verdediger de bal over de keeper heen tikte. De 3-1 voorsprong van de Stiensers was een feit.

De honger was echter nog niet gestild want niet snel daarna was het Wilco de Haan die zijn wekelijkse doelpuntje meepikte. Hij liep langs 4 tegenstanders en plaatste de bal beheerst in de hoek. Onbereikbaar voor de keeper. Ondertussen stond keeper Willem Tino Rauwerda al meer dan een half uur te blauwbekken want een bal had hij de hele tweede helft nog niet gezien.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam Wymer Snijder nog eenmaal in scoringspositie. Door alert uitkomen van de keeper werd deze kans echter onschadelijk gemaakt. Jammer voor deze herintreder want een doelpunt voor hem was zeker verdiend geweest.

De eindstand werd uiteindelijk bepaald door spits Bart Stienstra. Met zijn ‘altijd-op-de-juiste-plaats-staan’ kwaliteit tikte hij de bal eenvoudig in de goal en zette de eindstand van 5-1 op het bord.

S.C. Stiens liet de VC Trynwalden trein dus genadeloos ontsporen op het Stienser sportpark ‘it Gryn’. Een mooie overwinning met bovendien formidabel spel van de Stiensers. Veelzeggend was de sportieve felicitatie van de coach van de tegenpartij in de Stienser kleedkamer.

Volgende week spelen de Stiensers wederom een thuiswedstrijd. Zij treden ditmaal aan tegen Hardegarijp 3 op het hoofdveld van Sportcomplex ‘it Gryn’. Ja, u leest het goed: het hoofdveld. Het veld waar de meeste van onze selectieleden hun beste wedstrijden de afgelopen jaren hebben gespeeld. Dit belooft dus wat voor aankomende zaterdag. We zien u allen graag langs de lijn om 12:30 uur. Zit- en staanplaatsen genoeg!